6 tényleg jó indok, hogy miért kezdjünk el úszni

Akár bevalljuk, akár nem, a mozgás manapság elég gyakran figyelmen kívül hagyott, mint valami felesleges dolog, és a nehéz munkahelyen vagy iskolában eltöltött nap után egyszerűen már nem szeretnénk sportra fordítani az energiánkat. Pedig éppen a mozgás és a sport az, ami elengedhetetlen az egészségünk megőrzése érdekében. Nem muszáj kilómétereket futni vagy egyéb más megterhelő sportot űzni, ahhoz, hogy valamit tegyünk magunkért. Akár az úszás is ideális mozgás lehet.

1. indok: eltávolíthatjuk a felesleges kilókat

Ha néhány felesleges kiló aggaszt , az úszás ideális sport, hogy megszabadulj tőlük. A futás, gyors gyaloglás vagy kerékpározás, szintén, mint az úszás is az aerob sportokhoz tartozik, melyek közben tudjuk elégetni a legtöbb kalóriát.

2. inodok: Tényleg (szinte) mindenkinek szól

A futással és kerékpározással ellentétben az úszás előnye az, hogy az idősebb emberek, a sérülések után lévő emberek, a terhes nők, az túlsúlyosak, de természetesen az egészségesek is végezhetik ezt a sportot. Minden kategória számára az úszás hasznos, mert könnyebbé tesz, nem terheli az ízületeket és olyan emberek is képes rá, akik nincsenek a legjobb formában.

3. indok: Több izomot is aktivizál

Az úszás tagadhatatlan előnye a többi sporthoz képest az, hogy az úszás során a megterhelés az egész testre kihat, így több izmot és izomcsoportot mozgat meg.

4. indok: Segít a hátfájáson is

Úszás segít a hátfájásnál. Megtornáztatja a hátat és gerincet és erősíti a hát izomzatát, amely a számítógép mellett vagy az iskolai ülés után közvetlenül megerősítést igényel. Az úszás során nem csak a karok, a vállak és a lábak lépnek mozgásba, de a hát és a hasizmokat is megerősíti, melyek elgyengülése gyakran okoz hátgerinc fájdalmakat.

5. indok: Tüdőkapacitás növelése

Ha megfelelően és rendszeresen úszunk, nemcsak növeli fizikai kondinkatt, de létfontosságú tüdőkapacitás növelésében is. De vigyázat, ez csak abban az esetben érvényes, ha szakszerűen a vízbe bele fújjuk ki a levegőt.

6. indok: Az összes problémád hagyd az úszómedencében

Szinte mindenki ismeri. A munkahelyen stressz, otthon stressz, stressz az utcán. És ha ebben a forgatagban egy ideig máson is tudsz gondolkodni, nem csak a káosz és rohanás teszi ki mindennapjaid, próbálj tervet szőni a mindennapjaidba. Nem csak a test, hanem az elme hasznára is szolgál. Megnyugtathatja pattanásig feszült idegeket, és megtisztíthatja az elmét a negatív gondolatoktól.  

Tehát sportoljon, és hajrá úszásra fel!



További hasznos termékek