6 ügyes segédeszköz, mely feljavítja az úszás technikáját

Deszkát, uszonyokat, tenyérellenállást szinte az összes úszó ismeri. Az alap felszerelésen kívül, léteznek speciálisak is, melyeket még talán nem ismertek, de segítenek a helyes technikában, tehát az egészségesebb és effektívebb úszásban. Ezért gyertek ismerjétek meg a Finis hatost!

1. Finis Hydro Hip - a helyes csípő forgásért

Úszásnál a hajtóerő a törzsből és csípőkből indul ki, ezért mindent a kezünkkel és lábainkkal elvégezni nem bírnánk. A Finis Hydro Hip segédeszköz leginkább a gyors és hátúszásnál segít abban, hogy jobban forogjon a csípőnk. Az övet ún. “szárnyakkal” a derekunkra helyezzük és ha a kar húzások és a csípő forgása nincs egy hangban, a keze a szárnyakba fog ütközni. Gyönyörűen mutatja az alábbi videó:

Finis Hydro Hip segít:

 • fejleszteni és egyeztetni a törzs forgásának technikáját
 • a kar hatásánál javítani a törzs forgását
 • megerősíteni a törzs és csípők izomzatát

Ennek a segédeszköznek a használata több odafigyelést igényel, eddzen vele rövidebb távokat és ne felejtse el gyakorolni a technikát az öv nélkül is.

2. Finis Tech Toc - a ritmus megőrzése érdekében

Minden úszó azt kívánja, hogy felvehesse a megfelelő ritmust. Ha néha edzés közben a ritmus kihagyásával küszködik, mindenképpen próbálja ki a Tech Toc-ot a Finis-től. Ez egy övön előkészített henger, mely az oldalra fordulásnál hang jelzést ad, így jelezve a ritmust. Minden fajta úszás stílusra alkalmas.

Finis Tech Toc segít:

 • elkapni a megfelelő ritmust
 • fejleszteni a csípők munkáját

3. Finis Tempo Trainer Pro - "metronóm" nem csak a vízbe

Míg a Finis Tech Toc a ritmusa alapján ad ki hangot, a Tempo Trainer Pro mentronómként működik. Ez egy kisebb eszköz, melyet felcsatolhat a szemüvege pántjára, sapka alá vagy a dresszre és az általad választott ritmusban a jelzés segít felvenni edzés közben a sebességet. A Tempo Trainert szinkronizálhatja a sportteszterrel az órájával és a legnagyobb előnye az, hogy nem csak a vízi sportokra lehet használni. Felhasználható futásnál, kerékparozáskor, görkorcsolyázás közben. Tempo Trainer- nek cserélhető eleme van és a felszínen úszik.

Finis Tempo Trainer Pre segít:

 • felvenni és megtartani a verseny tempót
 • beállítani a nehézségi fokozatot edzés közben az edző jelenléte nélkül

4. Finis Posture Trainer - fej helyes pozícióban
 
 
“Fejet le!”- Ezt a felkiáltást az edzők gyakran használják. Főleg ha kezdőkről van szó, akik a helyes fej és test tartással ismerkednek úszás közben. Ha problémája van a helyes tartással, próbálja ki ezt az eszközt. Nem kell félni, nem fog szúrni és nem hagy nyomokat. A helyes fej tartásra érintés által figyelmeztet.
 
 

Finis Posture Trainer segít:

 • a helyes fej és test tartásban az összes stílusnál
 • fejleszti a rúgás és lélegzés technikáját is

5. Finis Axis Buoy - lábbója és deszka egyben

Az Axis nem csak egy akármilyen lábbója. A leguniverzálisabb darabok egyike - fixálhatja vele a lábfejet, de a combok közzé is tehető. Ha pedig a karjait szeretné pihentetni és a lábbakat edzeni, az Axis-al megteheti.

Finis Axis Buoy segít:

 • a felső test erősítésében és a karok hajtásának fejlesztésében (lábbója)
 • javítani a csípő forgását (lábbója)
 • erősíteni az alsó végtagokat (deszka)

6. Finis Positive Drive Fins -  uszonyok minden stílusra

A leguniverzálisabb uszonyok a nap alatt. Így jellemezhetnénk ezeket az uszonyokat, ellentmond annak a kijelentésnek, hogy mellúszás uszonyokkal nem végezhető. Hát ezek az uszonyok kitűnően dolgoznak. Az aszimmetrikus alakja és a pántja erős és biztonságos rúgást biztosít a mellúszásnál is. A Finis Drive Fins uszonyok elől zártak, így kitűnően biztosítják az energia áramlását.

Finis Positive Drive Fins segít:

 • növeli az erőt és teljesítményt
 • javítja a boka rugalmasságát
 • mind a négy úszó stílusra

Üdvözletem küldöm az edzésekhez!

 

Ancsi a Sporteon csapatábólStopper Finis Tempo Trainer Pro
Stopper Finis Tempo Trainer Pro
28 015 Ft
Raktáron
Finis Tech Toc
Finis Tech Toc
23 340 Ft
Raktáron
Uszony Finis Positive Drive Fins
XS
S
M
L
XL
XXL
XXL
Uszony Finis Positive Drive Fins
19 450 Ft
Egyes változatok raktáron
Finis Posture Trainer
Finis Posture Trainer
10 730 Ft
5 napon belül elküldjük

További hasznos termékek