6 újdonság az úszóedzéshez (3. rész)

Már harmadik alkalommal készültünk hat olyan segédeszközzel, melyek segíthetnek úszótechnikája javításán. Amennyiben az első két részt is meg szeretné tekinteni, nehogy lemaradjon valamiről, az elsőt itt a másodikat pedig ide kattintva olvashatja. 

Most pedig jöjjön az egyes termékek bemutatása.

Finis Forearm Fulcrum

Ez a segédeszköz első látásra egy 8-asnak tűnik, mindkét részébe a kezét kell csupán behelyeznie. Feladata pedig az, hogy a kezdő és haladó szintű úszók számára is biztosítsa a csukló, könyök és a váll megfelelő tartását úszás közben. Ennek köszönhetően javul a kartempó technika, így ez a segédeszköz nagyszerű a technika javításához minden úszónemben, tehát gyorsúszáshoz, mellúszáshoz, hátúszáshoz és pillangó úszáshoz is. A Forearm Fulcrum remek a kartempó fejlesztéséhez és az izommemória javításához, ezért ajánljuk minden úszónak. 

Arena Freestyle Breather

A gyorsúszás és az oldalirányú levegővétel nem egy újdonsült úszót juttat kellemetlen helyzetbe. Ezért az Arena piacra dobta ezt a nagyszerű segédeszközt, a Freestyle Breathert.

Bár ez a segédeszköz már első látásra nagyon érdekesen néz ki, a használata nagyon egyszerű. Elég behelyezni az úszószemüveg alá a bőrre és beakasztani a gumírozott rész alá és máris hozzákezdhet a légzéstechnika javításához.

Ez a segédeszköz sem kerülte el a tesztelést, amelyből egy érdekes értékelés született

Mad Wave Antipaddles Egg Trainer

Tojás vagy “antiellenállás”, már a neve is sokat sejtet. Mire is használhatná egy úszó ezt az érdekességet? Amíg a tenyérellenállás növeli a vízellenállást és ezzel fokozza a kartempó erejét, ezzel is hozzájárulva a felső végtagok edzéséhez és a hibák kiküszöböléséhez, ezek az antiellenállások elnyomják a kartempó erejét. Ennek ellenére azonban javítják a kartempó technikáját. Az úszó ugyanis a vízben így az alkar tempózására összpontosít, vagyis megfelelő helyzetben tartja a karját.

Ahogy azt a termék neve is sejteti, tojásdad alakú, így remek hidrodinamikai tulajdonságokkal rendelkezik a vízben, valamint pici nyílásokat tartalmaz, hogy ezzel is alkalmazkodjon a vízi környezethez. Könnyedén a karjához csatolhatja őket a két pánt segítségével.

Mad Wave Kick Trainer

Az újabb bemutatott darab a Mad Wave műhelyéből érkezett. Nem másról van szó, mint a Kick Trainer termékről, melynél nem egy úszó érzékeli majd, hogy egyszerűségében rejlik a szofisztikáltsága is.

Csupán erősítse az edzésnél a gumit a vállához, derekához és bokájához, és már hozzá is láthat az edzéshez. A Kick Trainer, amint azt neve is mutatja, erősíti az alsó végtagokat és javítja, pontosítja a lábtempó technikáját. A gumi húzóereje csupán a vertikális lábmozgást engedi, így javítja a lábtempót. 

Speedo Fastskin Hand paddle

Ezt a segédeszközt határozottan muszáj volt úszói vizsgálatunk alá vetni. Első látásra megragadja alakjával, mely a többi tenyérellenállással ellentétben teljesen más kialakítású. Tehát már ránézésre tudni lehet, hogy más lesz vele úszni, mint egy megszokott termékkel ebből a kategóriából. Célja, hogy javítsa az úszó kondiját, úszótechnikáját és erősítse a test felső részét.

Az ellenállás egyedisége abban rejlik, hogy a legjobb úszókkal együttműködésben fejlesztették őket, így nagyon funkcionálisak és bármikor támaszkodhat rájuk.

A tenyérellenállások speciális felfogatási rendszerrel vannak ellátva, így jobb hidrodinamikai tulajdonságokkal rendelkeznek és nagyobb komfortérzetet biztosítanak úszásnál. 

Mad Wave Two Side Belt Trainer

Az utolsó termék, amit bemutatunk szint a Mad Wave márkajelzését viseli. A Two Side Belt Trainer segédeszközről valószínűleg már sok úszó hallott. Tulajdonképpen egy 2,5 méter hosszú gumiról van szó, s a gumi mindkét végét egy-egy úszóra csatolják. A két úszó ellenkező irányba úszik, így kölcsönös ellenállást hoznak létre.

Ez a segédeszköz leginkább az izmok erősítésére és a tempó fokozására alkalmas az úszók számára. Az úszók begyakorolhatják a gyors rajtot és erősíthetik izmaikat, melyek szükségesek a gyors úszótechnikához. 



További hasznos termékek