Az úszósapkák alakjai és típusai

Hogyan igazodjunk el az úszósapkákban?

Klasszikus szabás

Ez az úszósapka típus a leggyakoribb. Ez biztosan a gyártása és ára miatt van, mivel ez a típus általában a legolcsóbb. A sapka két részből áll és a fej közepén varrattal van összekötve. Ez a varrat a homlok közepétől a nyakig tart. Hátránya ennek a sapkának az, hogy a varrásnál a sapka gyűrődik és nem simul tökéletesen a fejhez. Ez a sapka úgy lett kialakítva, hogy részben fedjék a füleket.

Egy részből álló sapka

Ezt a szabás fajtát leginkább a verseny úszók kedvelik, mivel a legkisebb az ellenállása a vízben. Az egész sapka egy részből áll pontosan a fej alapján kialakítva. Erre a típusra speciális préseket és öntőformákat alkalmaznak. Nincs semmilyen varrás rajta, így tökéletesen illeszkedik a fejre. Ezek a sapkák vagy szilikonból vagy pedig latex-ből készülnek.

Úszósapka több részből kialakítva

Többnyire anyagból készült sapkákról van szó, melyek általában 3 vagy több részből vannak kialakítva, főleg azért, hogy a sapka a fejen tökéletesen álljon. A sapkának többféle design-ja van. Léteznek olyan sapkák is melyek több rétegből állnak és a rétegek külön felvehetőek.



További hasznos termékek