30 nap cseregarancia
Óriási úszás felszerelés választék
Szakértők, és lelkes úszók vagyunk

Az úszósapkák alakjai és típusai

 Az úszósapkák alakjai és típusai

Hogyan igazodjunk el az úszósapkákban?

Klasszikus szabás

Ez az úszósapka típus a leggyakoribb. Ez biztosan a gyártása és ára miatt van, mivel ez a típus általában a legolcsóbb. A sapka két részből áll és a fej közepén varrattal van összekötve. Ez a varrat a homlok közepétől a nyakig tart. Hátránya ennek a sapkának az, hogy a varrásnál a sapka gyűrődik és nem simul tökéletesen a fejhez. Ez a sapka úgy lett kialakítva, hogy részben fedjék a füleket.

Egy részből álló sapka

Ezt a szabás fajtát leginkább a verseny úszók kedvelik, mivel a legkisebb az ellenállása a vízben. Az egész sapka egy részből áll pontosan a fej alapján kialakítva. Erre a típusra speciális préseket és öntőformákat alkalmaznak. Nincs semmilyen varrás rajta, így tökéletesen illeszkedik a fejre. Ezek a sapkák vagy szilikonból vagy pedig latex-ből készülnek.

Úszósapka több részből kialakítva

Többnyire anyagból készült sapkákról van szó, melyek általában 3 vagy több részből vannak kialakítva, főleg azért, hogy a sapka a fejen tökéletesen álljon. A sapkának többféle design-ja van. Léteznek olyan sapkák is melyek több rétegből állnak és a rétegek külön felvehetőek.További hasznos termékek