Dioptriás úszószemüvegek

Ússzatok nyitott szemmel a víz alatt dioptriás úszószemüvegben. Tanácsot adunk, hogyan válasszon helyesen.

 

Dioptriás szemüveget használ és szeret úszni? Megoldjuk a problémáját

Ha nem szívesen használ kontaktlencsét, próbálja ki a dioptriás úszószemüveget. Az úszószemüvegeket, leggyakrabban távollátásra gyártják, azaz mínusz dioptriával. Itt a dioptria számán van a hangsúly. Szám skála -1,5-től egész -8-ig terjed. A dioptria a lencse része.

A nagyságokat feles számban készítik, néhány fajta úszószemüvegnél külön mindkét szemre lehetséges a beállítás. Ha negyed vagy háromnegyedes a dioptriája, ajánljuk mindig a kisebb dioptriát választani, hogy a szem ne szokjon hozzá a nagyobb dioptriához.

példa:

 

Jobb szem: -4,75 dio…….. ideális ha - 4,5 dioptriát választ

 

Bal szem: -4,75 dio ........... ideális ha -4,5 dioptriát választ

 

Bal szem: -3,25 dio ........... ideális ha -3,0 dioptriát választ

 

Sajnos az úszószemüvegek más szem problémákat, mint pl. astigmatizmus vagy színvakságot nem oldanak.

 

A távollátásra szintén vannak lencséink plusz dioptriával pl. az Emme Dioptrice II. Ezek a szemüvegek +1,5-től +4 dioptriáig terjednek. Ezeknél az úszószemüvegeknél sajnos nem lehetséges külön mindkét szemre választani dioptriás lencsét.


Minden dioptriás felnőtt úszószemüveg beállítható. Ez azt jelenti, hogy mozgatható az orr része vagy elmozdítással vagy cserélhető más nagyságra. A lencsék szimmetrikusak.

Létezik valami a gyerekek számára is?


Igen, léteznek dioptriás szemüvegek a gyerekeknek is. Az Emme márka az Atlanta Dio junior típust kínálja, mely ideális 5-12 éves gyerekeknek.

  



További hasznos termékek