Értékelés: Michael Phelps Alpha Pro uszonyok - alkalmasak minden fajta úszásra

Ellátogattunk a medencéhez három úszó kellékkel, melyek származási helyük Olaszország.

Igen, az Aqua Sphere és Michael Phelps gyártójáról van szó. A mi Fandánk ezt az olasz kis családot a medencébe vitte és az edzése alatt letesztelte az MP Alpha Pro uszonyokat, MP Xceed úszószemüveget és az Aqua Sphere Ergoflex tenyérellenállásokat. Hogyan munkálkodtak ezek a darabok? Átadjuk a szót Fandának :-)

 

Értékelés MP Alpha Pro uszonyok - alul olvashatják

Értékelés Aqua Sphere Ergoflex tenyérellenállások

Értékelés MP Xceed úszószemüveg

 

Elsősorban az uszonyokra világítunk rá. Az új MP Alpha Pro uszonyok a sajátos atipikus formájukkal váltak érdekessé. Gyakran kérdezik tőlünk, hogyan kell használni őket és mi bennük olyan különleges. Ahhoz, hogy válaszolni tudjunk, nem lustálkodtunk és a medencébe vetettük magunkat bennük.

Amire először figyelmes lettem az az alacsony tömegük. Ez a speciális hidradinamikus alakjának és a szövetének köszönhető. Egy különleges szivacsos anyagról van szó az EVA-ról.

Amikor a lábamra húztam különös érzések keringtek bennem. A cipő méretem 43-as, így az M-es (41-44) méretet választottam. Habár az uszonyok hossza megfelelő volt, de mégis kicsit kényelmetlennek éreztem őket, nyomta a lábfejemet és a pánt a bokámon sem tűnt a legkényelmesebbnek. 

Mikor viszont a vízbe ugrottam és elkezdtem bennük úszni, a rossz érzések kezdtek sorjában elmúlni. Pár percen belül megszoktam őket és örülhettem a legfőbb előnyeinek.

  

Az uszonyok probléma nélkül kiegyenesítik a testet és jól tartanak a vízen. Remekül úszható bennük a gyorsúszás és hátúszás. A pillangó úszás közben a rövidebb rúgásoknál hozzásegítenek a jobb hullámzáshoz. Aminek viszont a legjobban megörültem, hogy nagyon jól úszható bennük a mellúszás. Ez a legtöbb klasszikus uszonynál lehetetlen.  

  

Összesítésben az MP uszonyokat nagyon pozitívan értékelem.
 
 
Pozitívumok:
 
 - alacsony a tömege
 - hidradinamikus az alakja
 - úszható benne az összes fajta úszás
 
 
Negatívumok:
 
 - kevesebb választható láb méret - nem mindenki lábára ül
 - alacsony a lábfejnél - nem alkalmas a nagyobb lábfejjel rendelkezőknek
 
 
Fanda a Sporteon csapatából


További hasznos termékek