Hogyan kell megfelelően gondoskodni a neoprénről

Ha már nem kevés pénzt belefeccölsz egy neoprén ruhába, jó, ha tudod, mit kell tenned, hogy az sokáig tartson. Van néhány tippünk, amellyel meghosszabbíthatod az élettartamát.

Hogyan gondoskodj a neoprén ruhádról

 
Már a neoprén ruha megvásárlásakor jó, ha tudod, hogy hogyan kell gondját viselned ahhoz, hogy minél tovább örömed leld benne. Valószínűleg mindenki számára világos, hogy némi speciális gondoskodást igényelni fog.
 
Elsősorban minden használat után öblítsük ki tiszta és langyos vízzel. A sót, a klórt és a szabad vízben megtalálható egyéb szennyeződéseket mindenképp el kell távolítani belőle. Használhatunk kifejezetten a neoprén tisztítására kifejlesztett, speciális készítményeket, ám ezeket is a végén alaposan öblítsük ki a ruhából tiszta és langyos vízzel.
 
 

Mit ne csináljunk a neoprénnel?

 
A neoprén ruhát soha ne szárítsuk közvetlenül a napon! A rugalmassága és az összes egyéb tulajdonsága megőrzése érdekében a ruhát félbehajtva, kifordítva, árnyékos, száraz helyen szárítsuk. Ne felejtsük el a ruhát szárítás után kifordítani, hogy kívülről megfelelően száradjon, és ne váljon merevvé.
 
Amikor leveszed a ruhát, ne siess, és ne lépj rá a ruha egy másik részére, hogy gyorsabban levehesd – ez hosszú távon nem kifizetődő, és csökkenti az anyag élettartamát. Talán mondanunk se kell, hogy a neoprén utálja a mosógépet, a vasalót és a szárítógépet is.
 

Még egy tipp a végére:

 
A neoprén könnyebb fel- és levételéhez használd az SBR Trislide nevű készítményt.


További hasznos termékek