Hogyan kezdjünk neki a teljesítmény úszásnak?

Néha csak kedvtelésből járunk az uszodába, és saját szakszerűtlen szabad stílusban úszunk, akár napszemüveggel is a szemünkön. Miközben mellettünk úszósapkában és úszószemüvegben, szakszerűen ússzák le egymás után a köröket. Mi meg titokban talán irigykedünk is rájuk. Szeretnél megtanulni úszni vagy csak javítani a technikán és élvezni az úszást jobban, mint valaha? Kezdjen neki a teljesítmény úszásnak! Nos, ezt könnyű mondani - de hogyan kezdjünk neki?


 

Neki kezdeni a teljesítmény úszásnak egyáltalán nem bonyolult, éppen ellenkezőleg! Csak egy dolog kell hozzá - akarat! Semmi sincs ingyen, és senkiből sem lesz az első óra után Michael Phelps. Szereled fel magad erős akarattal és hajrá a medencébe.

Első lépés - vegyél egy úszódresszt. Most lehet azt mondod, „Persze, megint egy reklám az üzletnek ...” De próbáltál már úszni szokásos fürdőruhában, vagy bikiniben, ami valóban nagyon szexi, de teljesen alkalmatlan úszásra? Shortok leesnek, ártogatnak. Ugyan ez van a bikinikkel, amelyek szintén szüntelenül elmozdulnak, a madzagok meglazulnak kikötődnek, a csipkék leszakadnak és folyton figyeled, hogy még rajtad van e egyáltalán.

A teljesítmény úszáshoz ezért válasszon kiváló minőségű, feszes sportos úszódresszt. Rengeteg fazonnal és színnel rendelkezünk, így biztosan kiválaszthatja azt, amelyben ragyogni fogsz! További szükséges kiegészítő az úszószemüveg. Nem azért, mert mások a szemébe fröcskölik a vizet, hanem azért, mert ha megfelelően szeretnél úszni, víz alá kell merítened a fejedet és kilélegezni a vízbe.

A teljesítmény úszáshoz ezért válasszon kiváló minőségű, feszes sportos úszódresszt. Rengeteg fazonnal és színnel rendelkezünk, így biztosan kiválaszthatja azt, amelyben ragyogni fogsz! További szükséges kiegészítő az úszószemüveg. Nem azért, mert mások a szemébe fröcskölik a vizet, hanem azért, mert ha megfelelően szeretnél úszni, víz alá kell merítened a fejedet és kilélegezni a vízbe.

Második lépés - ha tényleg komolyan gondolod az úszást, akkor jó, ha egy tapasztalt edző vesz a kezébe. Természetesen egyedül is meg tudod kezdeni a tanulásodat, ma már rengeteg oktatóanyagot és videót találsz az interneten a megfelelő technikáról. De nem látod magad, és nehéz kitalálni, hogy helyesen csinálod e vagy sem. Ebben a tekintetben az edző segítsége és tanácsa megfizethetetlen. Az edző segít, még az elején leküzdeni a hibákat és a rossz szokásokat is eliminálja, amelyek később nagy gondokat okozhatnának. A teljes tanfolyamot is kijárhatod, vagy akár csak két három órát kifizethetsz az edzővel való úszásért.

Harmadik lépés - ha sport úszóvá szeretnél válni, tanuld meg, hogyan viselkedj a medencében. Ez azt jelenti, hogy betartunk bizonyos szabályokat. Az egyik ilyen például a megfelelő úszás a pályán. Abban, bizony forogni kell. A kifeszített pálya közepén a szalag mindig a medence alján található. Még akkor is, ha a pálya nincs kifeszítve, próbálj úgy úszni, mintha ki lenne. Azt, hogy melyik oldalra fordulj megtudod a többi úszó alapján akik melletted úsznak. Mindig alkalmazkodj hozzájuk! ;-)

Egyes úszómedencék gyakran különböző szintekre vannak felosztva az úszók számára, ezért igyekezz mindig beleilleszkedni abba, amelyikbe úgy érzed, hogy tényleg tartozol. Ha a pályák nincsenek felosztva, akkor a különböző szinten lévő úszók keverednek. Ebben az esetben van egy világos szabály: a gyorsabbnak van előnye. Próbálja meg elkerülni őket időben. Ha csak a medence elején vagy, és egy gyorsabb úszó érkezik hozzád, várd meg, hogy megforduljon és ússz mögötte.

Negyedik lépés - Szereld fel magad segédeszközökkel, tényleg segítenek! Nem igaz, az az állítás hogy a professzionális kinézetű uszonyokkal vagy tenyérellenállásokkal csak a "verseny úszók" edzenek. A látszólag átlagos úszódeszka vagy lábbója, de az uszonyok és tenyérellenállások is nagyszerű segédeszközök lehetnek a kezdőknek is. Nézd meg, milyen segédeszközök léteznek és mire szolgálnak. A segédeszközök nemcsak segítenek, de élvezhetőbbé is tehetik az edzéseket.

Ötödik lépés - Ne add fel, edzeni és úszni, úszni meg, úszni :-) Egyetlen profi sem pottyant le az égből, a tökéletességért úszni kell. Menj az uszodába legalább hetente kétszer, és az eredmények hamarosan látszani fognak. Bár azt gondolod, hogy edzés során a medence felét kiiszod, javasoljuk, hogy tartsd be a megfelelő ivási rendszert.

Még mindig nemsikerült  úszódresszt választani? Kattints  IDE, és hajrá!

Mindenkinek kellemes úszást!További hasznos termékek