Hogyan ússzuk helyesen a mellúszást?

Már néhányszor találkozhattak blogunkon azzal a tézissel, mely szerint minden úszásnem ősanyját nem is olyan egyszerű úszni. S bár az úszás általánosságban véve jó hatással van az egészségre, ez a technika megterheli a nyaki gerincet és a nem megfelelő testhelyzet miatt az az úszásnem lassít is minket. Az úszásnál pedig az egyiket sem szeretnénk a felsoroltakból. Miként kezdjünk hát helyesen hozzá a mellúszáshoz?

A mellúszás 3 top mozzanata

Kezdetként viszont mondjunk valamit a mellúszásról. Vélhetően az egyik legrégebbi úszásnemről van szó, amely mindemellett a leglassabb is. Ebből pedig logikusan az következik,hogy rengeteg energiát emészt fel. Valamilyen oknál fogva azonban egy az egyik legelterjedtebb úszásnem, amellyel szinte napi rendszerességgel találkozhat minden medencében.

És most a gyakorlat!

És ismertessük a gyakorlati részt. Az úszóiskolánk keretein belül összesen három részt készítettünk, melyek segítik majd, hogy helyesen ússza a mellúszást. Az első rész a lábmunkát taglalja, a második rész a karmunkára összpontosít, a harmadik pedig a lábak és karok együttes használatát írja le. Szóval hurrá, vágjunk bele!

Helyes lábtempó?

 

Karmunka a mellúszásnál

 

Lábak, karok, minden harmóniában, avagy miként érjük ezt el?

 


További hasznos termékek