Hogyan válasszunk megfelelő úszódeszkát és lábbóját?

Az úszódeszka és lábbója a legváltozatosabb segédeszközök kezdő úszók számára. Az úszónak segítenek fenntartani az ideális testhelyzetet a vízben, és megtartanii az úszás megfelelő irányát. Ezenkívül a deszkák habanyagból készülnek, és felhajtóerejüknek köszönhetően lebegnek és remekül szolgálnak azok számára, akik úszni tanulnak, vagy félnek a víztől. Most nézzük meg, hogyan válasszunk megfelelő deszkát és lábbóját.


 

A felnőtt úszódeszka a legszélesebb körű és világszerte ismert segédeszköz. A felnőtt úszódeszka általában vastag, merev. Téglalap alakúak, lekerekített elülső peremmel és enyhén homorú alsó résszel, és bármilyen szinten lévő úszó, különböző úszási gyakorlatokhoz használhatja.

Az ergonomikus úszódeszkák lágyabb habanyagokból készülnek, kisebb méretűek és kevésbé tartanak meg a vízen. Ezért alkalmasak hosszabb úszási edzésre, mivel kissé elsüllyednek a víz alatt, és az úszó karjai és vállai összhangban vannak a testtel, így a vállakat nem annyira terhelik. Ezek a lapok gyakran háromszög alakúak, és néhánynak az alsó részén nyílásai vannak, amelyek jobb tartást biztosítanak, és így hidrodinamikusabbá teszik őket. Használják a fejlett úszók vagy vállproblémák esetén.

A gyermek úszódeszkák hasonlóak a felnőttekéhez, és ugyanazt a célt szolgálják. Azonban kisebb méretűek, ezért a vízen kisebb ellenállással mozognak. Vékonyabbak is, így könnyebbé teszik a kisgyermekek számára, hogy megragadják a markolatukat. Ráadásul a gyerek úszódeszkák színesebbek vagy vidámabbak.

A multifunkcionális deszkák ötvözik a klasszikus deszkákat és a lábbójákat, amelyet különösen azok fogadnak örömmel, akik nem szeretnek sok dologgal járni az uszodába. Ezek a deszkák is habanyagokból készültek és jó támogatást biztosítanak. Ezeket a deszkákat tarthatja a teste előtt vagy a lábai közé is helyezheti, lábbójaként.

A lábbóják különleges úszódeszkák, amelyeket ellentétes módon használnak, mint a deszkákat. A lábak közé kell helyezni, és az úszók a kar technikáját javítják általuk. Habanyagból készült, szükséges felhajtóerővel. A lábbóják eltérő felhajtóerővel és méretben készülnek, de nem különböznek egymástól.

Egyes lábbóják teljesen szimmetrikusak, egyesek végei szűkebbek, mint a másik végek. Ez megkönnyíti a combok közötti tartást, és lehetővé teszi az úszók számára, hogy megváltoztassák a lábbója ellenállását a víz ellen.

Azonban a szivacs kiválasztásának fő kritériuma a méret. A nők vagy a juniorok számára ajánlatos kisebb méretű lábbóját választani, míg az izmos lábú férfiak inkább egy nagyobb lábbóját válasszanak, amely jobban megemel és a lábakat ideális vízszintes helyzetben tartja.



További hasznos termékek