Hogyan válasszunk úszóövet?

Az úszóöv az egyik legnépszerűbb segédeszköz, amelyet a gyermekek úszásoktatásához használnak. Az úszógumival szemben nagy előnye, hogy nem lyukad ki, a leeresztése miatt sem kell aggódnunk, és szükség szerint egy csattal könnyen meghúzhatjuk a kis úszó teste körül. Az úszógumival a gyermeknek úszás közben folyton egyensúlyoznia kell, és könnyedén átfordulhat vagy kicsúszhat a karikából. Épp emiatt az úszóövek biztonságosabbak, mint az úszógumi.

 

Miből készülnek az úszóövek?

 
Az úszóöv puha habszivacsból készült, amely lebeg a vízen. A klasszikus úszóöv háromszög alakú darabokból áll, hogy úszás közben a lehető legkevésbé akadályozza a viselőjét Az úszóöv gyorsan és egyszerűen felhelyezhető, mivel egy csattal ellátott pántról van szó, amelyet csak be kell pattintani és meghúzni, így az öv szorosan körbetekeredik a gyermek derekán.
 

Érdemes az úszóöv mellé karúszót is viselni?

 
Az úszóöv kombinálható felfújható karúszókkal vagy úszókorongokkal, amelyek szintén fenntartják a gyermeket a vízen. Az úszóöv és a karúszók együttese remek biztosítékot nyújt az átfordulás ellen, hiszen a karúszók a víz felszínén tartják a felsőtestet. A karúszókra vagy úszókorongokra leginkább akkor van szükség, ha a kicsi még nem tudja a fejét a víz fölött tartani. Így nagyobb biztonságérzete lesz a vízben, különösen, ha még csak most találkozik vele először :-).
 

Milyen típusú úszóöveket válasszunk?

 
Többféle úszóöv létezik, de a legmegfelelőbb és legnépszerűbb a klasszikus "süni" úszóöv, amely több részből áll. Az egyes részeket fokozatosan leszedhetjük vagy visszarakhatjuk a kis úszó ügyességének megfelelően. Így még a legkisebbek úszásoktatására is alkalmas, különösen azért, mert használata során a gyermek mindig a helyes úszási testhelyzetben marad, és az úszás természetesebbé válik számára.
 

Hogyan válasszunk úszóöveket méret szerint?

 
Az úszóöveknél megadott 850, 1000 és 1300 értékek nemcsak az öv hosszát jelzik milliméterben, hanem a darabok számát is (9, 11, 13):
 
- A legkisebb, 850-es úszóöv 3 éves korig alkalmas.
- Az 1000-es, közepes öv 3 és 6 éves kor közötti gyermekek számára alkalmas.
- A legnagyobb, 1300-as úszóöv 6 éves kor felett alkalmas.
 
 

Egy TIPP a végére:

 
- Ha csak egy övet szeretnél vásárolni, ami együtt nő a gyerekkel, akkor válaszd a nagyobb méretet. Az úszóöv részeit szükség szerint leszedheted és visszarakhatod.


További hasznos termékek