Innovációk a Speedotól

Mindenki, aki legalább egyszer ellátogatott már webáruházunkba, biztosan észrevette, hogy a világhírű Speedo márkájú fürdőruháit is áruljuk. És nem is kevés van belőlük. ;-)

A Speedo régóta nemcsak fürdőruhák gyártásával foglalkozik, hanem más úszáshoz használatos segédeszközök gyártásával is. Ezek viszont nem csak olyan akármilyen termékek, olyanokat a Speedo nem gyárt. Az a legfontosabb, hogy a vevőkhöz minőségi és innovatív termékek kerüljenek, amelyek hozzásegítik az úszókat a jobb eredményhez. Ezeknek az innovációknak hála, amelyekről lehet hogy nem is tud, ebben a cikkben közelebbről is rávilágítunk.

Speedo Fit Body Positioning

Az úszás szent grálja - így nevezik alkalomadtán a helyes testtartást az úszásnál. Nem csoda tehát, hogy eziránt a szent grál iránt kezdett el érdeklődni a Speedo is. Ennek az érdeklődésnek az eredménye nem más, mint a Fit Body Positioning technológia.

Lehet, hogy Ön is úgy gondolja, minél jobb formában van és minél jobban ereje teljében, annál gyorsabban fog úszni, eltekintve a helyes testtartástól a vízben. Ez sajnos azonban nem így van. A hidrodinamika könyörtelen, mert a helytelen testtartásnál, amikor a csípője és a lába túl alacsonyan van, az úszás egyszerűen rosszabbul megy.

A helyes vízszintes testtartás a vízben csökkenti a víz ellenállását, ezáltal időt és energiát takarít meg. Ennek a Speedo fejlesztői is tudatában vannak. Ezért élsportolók és úszók együttműködésével kifejlesztették a Fit Body Positioning termékcsoportot, amely a beépített kompressziós panel segítségével, erősíti a kulcsfontosságú izmokat, ezzel kényszerítve a helyes testtartásra viselőjét. Ezáltal a fürdőruhák ösztönzik az úszót a jobb teljesítményre, és könnyebbé teszik az úszást. Önnek ráadásul nem kell a vízszintes testtartás megtartására koncentrálni a vízben, vagyis jobban figyelhet az úszótechnikája javítására.

A webáruházunkban találhat fürdőruhákat nőknek kifejlesztve (Speedo Fit Kickback, Speedo Fit Splice Xback, Speedo Fit Pro, Speedo Fit Laneback, Speedo Fit Legsuit) és férfiaknak kínált darabokat is (Speedo Fit Graphic, Speedo Fit Panel, Speedo Fit Splice).

  

 

Speedo Sculpture

Különösen a hölgyek értékelik a Sculpture típusú fürdőruhák által kínált előnyöket. Ezeket mindenek előtt nőknek szánták, akik nem igazán büszkék alakjukra, és nem ezért nem túl magabiztosak a feszes fürdőruhában.

A fürdőruhák ebből a termékcsoportból alakformáló hatásúak, azért, hogy a lehető legcsodásabban érezzék magukat a víz mellett. Ehhez különleges alakformáló szövetet használnak, ez gondoskodik arról, hogy formálja a hasat és Ön végre elégedett legyen a testével.

Ez azonban nem minden. Ennek a termékcsoportnak az összes fürdőruhája érdekes mintákat és motívumokat használ azzal a céllal, hogy optikailag karcsúsítsa testét és elvonja a külső szemlélő figyelmét teste hiányosságairól. 

A fürdőruhák szándékosan úgy vannak kialakítva, hogy testének homokóra formát kölcsönözzön, a kivágás pedig segít optimalizálni a keskeny vállak és széles csípők közti különbséget, ezzel is.

Természetesen nem hiányzik a mellek mervítése sem, ami szintén szerepet kap a csodás küllem kialakításában.

Ebből a termékcsoportból is rengeteg fürdőruhát kínálunk: Speedo LunaLuxe, Speedo CrystalGleam, Speedo Auragleam, Speedo Contour Renew, Speedo Pureglow.

 

Szemüveg Speedo BioFuse technológiával

A fürdőruháktól lassan eljutottunk az úszószemüvegekhez és a többi úszó segédeszközhöz. Ezzel ugyanis lényegesen öszzefonódott a BioFuse technológia. 

Ez a technológia biztosítja az úszószemüvegeknél a kényelemérzetet akkor is , ha csak kedvtelésből úszik, és akkor is, ha komolyabb szinten edz. A szemüvegek ugyanis szuper puha, tényleg nagyon puha zselés anyagból készültek. Ennek köszönhetően a szemüveg tökéletesen idomul az arcához és hihetetlen komfortérzetet nyújt.

A rugalmas külső keret lágyan öleli körül arcát, amíg a szilárd kereten a szemüveghíd zselés anyagba van ültetve, és ez biztosítja , hogy a szemüveg tökéletesen idomul arca vonalához.

A Speeden belül tudatosítják, hogy minden arcforma egyedi, ezért a BioFuse szemüveg mélyebb és puhább tömítéssel van ellátva, amely tökéletesen idomul az úszó arcformájához.

Nálunk kedvére válogathat a hatalmas szemüvegkínálatból: a Speedo Futura Biofuse ajánlott nőknek és férfiaknak, de gyerekeknek is egyaránt. A triatlonisták is megtalálják a kedvükre valót az úszószemüveg triatlonos változatában, amiből szintén van női és férfi változat is.

 

IQFit

Még mindig maradunk az úszószemüvegeknél. Az IQFit az egyik legfejlettebb technológia, amit a Speedo fejlesztett ki. Az ilyen technológiával készült szemüveg mindenekelőtt tapasztalt úszóknak és versenyúszóknak szánt, mert elősegíti a gyors úszást a vízben.

Az ezzel a technológiával készült szemüvegek szabadalmaztatott 3D tömítéssel és olyan szalaggal vannak ellátva, amelyen skálát is talál a legmegfelelőbb behúzás érdekében. Az ügyes srácok az Aqualab csapatából nem kis mennyiségű fejet szkenneltek be, hogy kifejlesszék a legmegfelelőbb szemüveget, amely tökéletesen ül, és nem ereszti át a vizet sem. A 3D tömítés tökéletesen körülöleli az úszó arcát, és egy csepp vizet sem enged át. A Speedo egy kellemes bónusszal és büszkélkedik, a szemüveg nem hagy semmilyen lenyomatot.

Azért pedig, hogy ne legyen hiányérzete, a szemüvegeknél is nagy hangsúlyt fektettek a hidrodinamikára. ;-)

Ez a technológia nem hiányzik az úszósapkáknál sem. Ez azért nem meglepő, mert sok úszó fejét szkennelték ahhoz, hogy ideális sapkát fejlesszenek ki, amely felgyorsítja az úszót a vízben.

Szemüvegek és úszósapkák ezzel a technológiával a webáruházunkban: Speedo Aquapure férfiaknak és nőknek, Speedo Fastskin3 Elite, Speedo Fastskin Prime, Speedo Fastskin Cap

Fastskin

Amint belebújik a Fastkin fürdőruhába, úgy érzi majd, mintha egy második réteg bőrt növesztett volna, és így biztosan sikere lesz a versenyen.

Ezzel a technológiával találkozhat a versenyfürdőruháknál, az úszósapkáknál és az úszószemüvegeknél is. A minőség bizonyítéka az is, hogy a világ élsportolói az úszásban is ezt a fürdőruhát hordják. A Speedo weboldalán azzal büszkélkedik, hogy a 2016-ban az olimpián érmet szerzett úszók 46%-a Fastskin títusú fürdőruhában nyert.

Ezen termékcsaládnak a fürdőruhái csökkentik a víz ellnállását, kompressziós szabással rendelkeznek, amely növeli test hidrodinmikáját, sőt varratokat is háiba keres rajta. Egyes részei ugyanis ultrahanggal vannak összeillesztve.

Ha ennek a termékcsaládnak az LZR Racer fürdőruháit említjük, ki kell emelnünk, hogy a fejlesztésénél a Speedo együttműködött a NASA-val. A tengeri ragadozók ihlették a gyártót- a fürdőruha a kardhal bőrének a tulajdonságait követi.

A Fastskin termékcsaládban semmiképpen se feledkezzen el arról, hogy a fürdőruhákon kívül úszószemüveget és úszósapkákat is talál, ezek mind az IQFit technológiával készülnek, amiről feljebb tettünk említést. A Fastskin technológia a szemüvegeknél és úszósapkáknál szintén csökkenti a víz ellenállását , ezzel növelve az úszó gyorsaságát. 

A végére egy kérdés maradt, az úszóversenyeken vajon az úszók fizikai erőnléte vagy a technológiai fejlődés dominál napjainkban?



További hasznos termékek