Miben különböznek az úszódressz szövetei?

Milyen szövetet választani az úszódresszek kiválasztásakor?

Ha rendszeresen jár úszni, biztosan tudja, hogy az úszódressz idővel elveszíti formáját, színét és rugalmasságát. Ezzel a problémával az egyes gyártók próbálnak megküzdeni, olyan különböző anyagok gyártásával, amelyek kevésbé érzékenyek ezekre a kellemetlenségekre. A férfiak és nők úszódresszei leggyakrabban klórrezisztens anyagokból készülnek, hogy megbirkózzanak a medencében töltött edzés óráival. A leggyakoribb anyagok a poliészter, a polibutilén, a nylon és az elasztán különböző arányokban.

A legjobb minőségű klórrezisztens anyagok az úszók számára  

Ezeket az anyagokat a gyártúk főként edzésekre használják, amelyet az úszók mindennap használnak.

Speedo – Endurance+  

 

Arena – MaxLife

 

 Funkita, Funky Trunks – C-INFINITY

50 % Polybutylen a 50 % polyester

47 % Polybutylen a 53 % polyester

100 % Polyester

Ezekbe az anyagokba feltétlenül érdemes befektetni. A úszódressz hosszabb élettartamú, megtartja alakját és színét. Ezeket az anyagokat női, férfi és gyermek úszódresszekre használják. Más anyagok is alkalmasak úszásra. Elasztánból vagy lycra anyagból készülnek, általában olcsóbbak, alacsonyabb az élettartamuk.

Egyéb szövetek edzéshez

Speedo Endurance10

Speedo Sculpture

Arena MaxFit

Arena Body Lift

 

Arena Body Lift

80 % polyamide a 20 % elastan

80 % polyamide a 20 % elastan

80 % polyamide a 20 % elastan

80 % polyamide a 20 % elastan + lycra

A gyártók olyan hölgyekre is gondolnak, akik alakformáló úszódresszre vágynak. Ezért ezen nők számára a Speedo Sculpture és az Arena Body Lift lett kifejlesztve. Ezeket az anyagokat kifejezetten az alak formálására tervezték - az úszódressz úgy lett tervezve, hogy feszesítse a hasat, a mellet és a csípőt. Ezek az anyagok többszörösen erősebbek, mint a hagyományos anyagok. Olyan úszók számára ajánlott, akik sportos formás alakra vágynak, úszódresszben is. Az alábbi típusú testalkatoknak alkalmas:

Az úszódresszekről már mindent megmutattunk. Úszószemüveget szeretne? Az alábbi linkben tanácsot adunk: hogyan válasszunk megfelelő úszószemüveget.



További hasznos termékek