Milyen típusú úszódresszek/nadrágok vannak?

Miért van az egyik hosszú nadrág résszel a másik pedig röviddel? Milyen típusú hátszabások léteznek a női úszódresszeknél? Kapható kétrészes női sportos úszódressz is? Gyertek és nézzétek meg velünk, hogy mit kínál a színes úszópiac, és hogy milyen a választék.

A férfi úszónadrágok típusai

A férfiaknál megkülönböztetjük a férfi úszónadrágokat a szabása vagy hossza szerint. Ezek lehetnek klasszikus fecske típusúak nadrághossz nélküliek (brief), nagyon rövid nadrághosszal (trunks), rövid nadrághosszal (aquashort, boxerek), hosszú nadrághosszal térdig vagy térd felett (jammerek). Fürdéshez az urak gyakran választanak rövidnadrágot, és a verseny úszók gyakran láthatók a hosszú nadrághosszal rendelkező úszónadrágokban.

Brief Aquashort, Boxers Trunks  Jammer   Long/pant Short

Milyennek kellene lennie egy férfi úszónadrágnak?

Férfi nadrágok (jammerek) feszesen kell, hogy álljanak a testen. A verseny úszónadrágok olyan feszesek, hogy néhány percig tart míg a versenyző felveszi magára.

A nadrágod hosszát a centiméter cm alapján fedezhetjük fel. Tehát, ha látja a Speedo Brief 7 cm, azt jelenti, hogy a nadrág szélessége 7 cm a deréktól, és a fürdőruha kevésbé kivágott, mint az 5 vagy 3,5 cm típusú.

Még a briefeknek és aquashortoknak is pontosan kell illeszkedniük, soha nem szabad, hogy gyűrődjenek vagy leessenek. Röviden kényelmesen a testre kell, hogy feszüljenek.

A másik csoport a férfi rövidnadrágok (shortok), melyek jobban megfelelnek a nyári fürdőzésnek, mint a vízi sportoknak. Szabadságot és kényelmet kell biztosítaniuk.

A választás megválasztása a trendek és szokás kérdése. A közelmúltban mind a fürdőruhák, mind a szabadidős úszók választották, nem csak a versenyzők fürdőruháját. Talán azért, mert ezek a fürdőruhák nem csak nagyon kényelmesek, de jól néznek ki, és az urak csak egy kicsit kegyetlenek.

Női sport úszódresszek típusai 

A női úszódresszek állhatnak egy darabból vagy két darabból. Elvileg mindig sportos szabásúak, díszítő elemek nélkül, mint például a cipzárak, masnik vagy fűzők. A női úszódressz különösen az alsó rész kivágásában és a hátszabásában különbözik. A pántok összekötése a lapockák között növeli a mozgás kényelmét és megakadályozza a pántok lecsúszását úszás közben. A kép alatt láthatjuk az úszódresszek lehetséges típusait, ám ez közel sem az összes, mivel a gyártók abban versenyeznek ki milyen újdonsággal tud hamarabb előrukkolni. És néhány szabás típus a medencében valóban nagyon jót mutat! :-)

A női úszódresszek kivágásainak típusai

A női úszódressz az alsó részén különbözőképpen lehet kivágva. Ha az úszódressz a "high cut" elnevezést tartalmazzák, akkor nagy kivágásról van szó. Ez a típus optikailag meghosszabbítja a lábakat, de kellemetlen lehet néhányunk számára. Ezzel szemben az "low cut" elnevezés azt sugallja, hogy az úszódressz kisebb kivágást tartalmaz. A kivágások mind az egyrészes, mind a kétrészes úszódressz esetében megtalálható és azonos.

  
"low cut"                                "high cut"

Női úszódressznél a következő érvényes – válassza ki azt, amelyik kényelmes a kedves számára. Ha felpróbálásakor túlságosan feszes szinte fojtó, ne számítson arra, hogy a vízben kényelmesebb lesz. Úszáshoz és edzéshez javasoljuk a fenti ábrán megjelenített pánt típusokból választani. Az a tény, hogy a pántok a lapockák között keresztezve vannak, garantálja, hogy az úszáskor nem esik le a válláról.

Kétrészes úszódressz

A női kétrészes úszódressz nem különösebben különbözik az egyrészestől, kivéve a darabszámaiban. Nem különböznek a funkcióiban, pusztán a hölgyek választásától függ. Nincs szó bikiniről vagy kitömött melltartóról! A sportos kétrészes úszódressz keskeny vagy szélesebb vállpánttal rendelkezik, többnyire a hátul összekötve.. Előnyök – Jobban támogatja a melleket, alkalmas a terhes nők számára, lehetősége van eltérő méretű melltartó és nadrág megvásárlására. Hátrányok  kevésbé kényelmes az úszáskor, nincs lehetőség alak formáló úszódresszre.

 

 

Női úszódressz vásárlásakor ugyanaz érvényes, mint a férfiak esetében. Az úszódressznek remekül kell illeszkedniük, kényelmesen és természetesen kell benne érezniük magukat. Nem szabad, hogy bárhol is fojtson, de nem is gyűrődhet és nem lehet túlságosan laza.

Az úszódresszek szabása meglehetősen hasonlít egymáshoz, de különbözik a szövetek típusában. Szerencsére azok a napok, amikor az egyrészes úszódresszek csak feketék és kékek lehettek, elmúltak, így sok színből, mintából és különböző szabásból választhat az ízlésének megfelelően.



További hasznos termékek