Swimaholic Dryland szett

Swimaholic Dryland szett a szárazedzésekhez készült.

A készlet tartalmaz egy latex gumit, amelynek segítségével az egész felsőtestünket erősíthetjük. Kiválóan alkalmas továbbá az úszómozdulatok szimulálására és az állóképesség növelésére is. A gumihoz igény szerint tenyérlapokat vagy fogantyúkat is rögzíthetünk. A készletben található hevederek segítségével a gumit szinte bármihez odaerősíthetjük, ami a közelben található.

Swimaholic Dryland szett a szárazedzésekhez készült.

A készlet tartalmaz egy latex gumit, amelynek segítségével az egész felsőtestünket erősíthetjük. Kiválóan alkalmas továbbá az úszómozdulatok szimulálására és az állóképesség növelésére is. A gumihoz igény szerint tenyérlapokat vagy fogantyúkat is rögzíthetünk. A készletben található hevederek segítségével a gumit szinte bármihez odaerősíthetjük, ami a közelben található.

Nem hiányozhat a két neoprén bokaheveder sem, amelyekkel a lábunkhoz rögzíthetjük a gumit és ezáltal a test alsó részének erősítésére szolgáló gyakorlatokat végezhetünk. Az egész készlet egy praktikus meshbagben érkezik.

A csomag tartalma: 2x latex gumi, 2x heveder a gumi rögzítéséhez, 2x tenyérlap, 2x fogantyú, 2x neoprén bokaheveder, meshbag

Ennek a tesztnek nagyon örültem, hiszen régóta szemeztem a Swimaholic Dryland Settel, amely igen ígéretes edzés segédeszköznek ígérkezett. Kifejlesztésénél elsősorban azokra az úszókra és más sportolókra gondoltak, akik keményen edzenek és szeretnék kissé változatosabbá tenni a szárazedzéseket, növelnék állóképességüket és a szárazon is az úszásra összpontosítanának, mivel az erősítő gumival nagyon hasonló mozdulatokat lehet gyakorolni. A gumi nagy előnye, hogy az edzés során jelentősen javítható vele az úszómozdulatok kivitele és dinamikája. Összesen három különböző nehézségi fokozat áll rendelkezésre: könnyű (sárga), közepes (piros) és nehéz (kék). Nagyobb nehézségi szintnél a latex gumi átmérője is nagyobb. A gumiszalag teljes hossza 130 cm.

Ezzel a készlettel az egész test kiválóan erősíthető. A felsőtest erősítéséhez jó szolgálatot tesznek a tenyérlapok és a fogantyúk. A gyakorlatok során bekapcsolódnak a test közepének izmai is, melyek az úszóknál igen fontos szerepet játszanak. A készletben két neoprén bokaheveder is található, melyekkel a test alsó részét edzhetjük. A tenyérlapokat, a fogantyúkat és a bokahevedereket a hevederekkel is nagyon könnyen fel lehet erősíteni szinte bármire, ami a kezünk ügyébe akad.

Szerintem nagyon hasznos, hogy a két erősítő gumit egy hevederhez is, illetve külön-külön is rögzíthetjük, ezáltal sokkal többféle gyakorlat áll a rendelkezésünkre, ami nagyon szuper. Az erősítő gumit nagyon egyszerűen, pár másodperc alatt rögzíthetjük a medence melletti korláthoz, mindenféle kapaszkodókhoz, vagy mondjuk otthon az ajtóra, a fűtőtestre, a bordásfalra vagy a szabadtéri kondigépek rúdjaihoz. A készletet egy csinos, könnyen tárolható meshbagben kapjuk meg, amelyet gond nélkül magunkkal vihetünk az edzésre, hogy az erősítő gumik segítségével melegíthessünk be.

Az erősítő gumiszalaggal a gyorsúszás, a pillangó és a mellúszás karmozdulatait is gyakorolni lehet. Használhatunk tenyérlapokat vagy fogantyúkat is; mindenki maga döntheti el, hogy neki mi a kényelmesebb. Nekem személy szerint a fogantyúk jönnek be jobban, nagyon kellemes a tapintásuk és igen könnyűek. Tarthatjuk őket ökölbe szorított kézzel vagy kinyújtott tenyérrel, mint a tenyérlapokat. Nekem egyik fogásmóddal sem volt gondom. A heveder áthalad a fogantyú testén, és minden szuperül működik az erősítés alatt. A heveder nem dörzsöli a fogantyút, és a fogantyúk nagyon szépen követik a mozdulatok ívét. A tenyérlapok kellemesen masszívnak tűnnek a tenyérben, könnyűek, és a hevederek csodásan rögzítik őket a tenyérhez. A fogásuk ugyanolyan, mint az edzéshez használt hagyományos tenyérlapoké, ami újfent nagy öröm, hiszen nem kell megint valami újhoz hozzászokni.

Az erősítő gumi az egyik legnépszerűbb és leghatékonyabb segédeszköz az úszók körében. A legtöbb profi úszó használja az erősítő gumikat, és most bárki beszerezheti őket.

Ez az erősítő készlet teljesen lenyűgözött, és a Swimaholic Dryland szettet egészen biztosan használni fogom az edzések során. Az úszómozdulatok imitálása révén formában maradhatunk, benne maradnak a kezeinkben a kartempók, ami a mai nehéz időkben hihetetlenül fontos. Ezzel a gumival szinte bárhol erősíthetünk, amikor csak kedvünk szottyan, ami megint csak egy rendkívüli plusz. Ma éppen felsőtestre szeretnél gyúrni? Nem gond. Holnap inkább a lábaid dolgoztatnád meg? Akkor rajta! Ezzel a gumival az egész testünket átmozgathatjuk. Nekem emellett nagyon tetszik még az egész készlet precíz kivitelezése, illetve az, hogy milyen sokféle gyakorlatot lehet az erősítő gumival végezni.

A tenyérlap méretei: 13x15 cm

A gumi hossza: 130 cm

A készlet három nehézségi fokozatban kapható, melyeket különböző színek jelölnek:

Könnyű (sárga) – átmérője 9,5 mm

Közepes (piros) – átmérője 12 mm

Nehéz (kék) – átmérője 13 mmTovábbi hasznos termékek