Tíz kérdés Fanda Schovalnak, a sportex csapat új tagjának

Ma a Sporteon csapatunk ismét új taggal gazdagodik – Fanda Schoval aki testével és lelkével a sportnak él. Találkozhattok vele üzletünkben itt Prágában vagy blogunkon. Többet már Fandától tudhattok meg akit szintén nagyítónk alá vettünk.

Fanda az első kérdésem magától értetődik – mi mindenről gondokodsz majd nálunk?

Legfőbbképp azon leszek, hogy minden kedves vendég aki hozzánk látogat, elégedett legyen! :- Az üzlet minden helységében mozogni fogok és állandó kapcsolatban leszek vásárlóinkal. Szabadidőmben recenziókat írok termékeinkre, amit természetesen mind magam ki is próbálom.

Úszásra specializálódtunk, tehát egy fontos kérdés! Hogy állsz az úszással? Barátkoztok?

Az úszással egész jóban vagyunk :-P, de nem tartozom a leggyorsabb úszók közzé. Általában egy héten ötször is meglátogatom az úszómedencét. Intenzívebben két éve úszom, tehát van még mit csinálnom ;-)

  

Tudjuk, hogy a te szíved a triatlonért dobog, hogyan jutottál ehhez a sportághoz?

Több szempontból is kedvelem ezt az irányzatot. Ezelőtt versenyfutó voltam és megsérült az achillesem, ezért biciklizni kezdtem és itt ott úszni is jártam. Talán így kezdődött el nálam a triatlon iránti vágyam. Továbbá édesapám is hobby szinten triatlonozik, szóval még egy ok, hogy a nyomába lépjek. Legjobban viszont a barátnőm hat rám ösztönzőleg, mivel sikeresen űzi ezt az ágat már évek óta és nagyban motivál. :-)

  

Áruld el, milyen sikereket értél már el?

Még fiatalabb koromban Szlovákiaban országos bajnok lettem atletikában. Triatlonban leginkább a 10. helyemre vagyok büszke Csehországban még a múltévről és a 13. helyezésemre EU bajnokságban 29éves korig.

  

Most egy pillanatra elhagyjuk a sport világát. Mit csinálsz szívesen, ha épp nem sportolsz?

Tekintettel arra a tényre, hogy majdnem mindig sportolok, talán az alvást emelném ki :-) Emellett szívesen utazgatom, szerencsére a triatlonnal ez eléggé jól kompenzálható. Ha az időm engedné, a vadász engedélyem csináltatnám meg, talán majd a nyugdíjas éveimben. :-)

Ha aztmondom ideális nap, mit jelent ez a számodra, hogyan képzeled el?

A családommal, barátnőmmel valahol együtt egy szép helyen, természetben, csodálatos kilátással, jo étellel és itallal megspékelve :-)

Van valami amitől az életben igazán tartassz?

Sok dologtól félek talán mint sok mindneki más is, de a legfontosabb, hogy szembe tudjunk nézni félelmeinkel. Tehát a legnagyobb félelmem az, hogy egyszer nem fogok tudni felállni és harcolni aggodalmaimmal szemben.

Van esetleg egy beteljesítésre váró álmod az életben vagy a sport terén?

Sport terén szeretnék kikerülni a Hawaii világbajnokságra. Az összes többi álmomat nap mint nap beteljesítem, nagyon sok van belőlük ;- ) A legfontosabb az, hogy az ember elégedett legyen azzal amit csinál, így minden egyes nap egy elért álom lehet! :-)

  

Épp most érkezett a számládra öt milla... Mihez kezdesz vele?

Vissza adom annak, aki véletlenül nekem küldte :-) Dehogyis, világolok egy házat vennék a tengerparton és megtölteném Pilsnerrel. :-)

Egy kérdés még így a végére.. mit jelent számodra a sport?... ad neked valamit, vagy ellenkezőleg, elvesz?

Örömöt okoz minden mozdulat és értelmet ad az életemnek. Valamikor viszont időt veszel el, a családomtól, ezért ideális az lenne, ha a barátaimmal és családommal együtt sportolhatnék! :-)

Köszönöm válaszaid és légy üdvözölve közöttünk!

Ancsa



További hasznos termékek