Hogyan válasszunk úszószemüveget

20.3.2023 Tanácsolunk

Kíváncsi vagy, hogyan választhatod ki az ideális úszószemüveget? Cikkünkből megtudhatod, hogy mire kell figyelni a választás során, és milyen lehetőségeid vannak az úszószemüveg kiválasztásakor. Számtalan úszószemüveg kapható, és a választás javarészt a személyes preferenciáktól függ, így nem is olyan egyszerű, de a saját tapasztalataink alapján bemutatjuk azokat a népszerű konkrét modelleket, amelyekkel mi a legjobb tapasztalatokat szereztük.

Hogyan növeljük a tüdőnk kapacitását

13.3.2023 Tanácsolunk

Remek a technikád, leúszott kilométerek százaival büszkélkedhetsz, az uszoda a második otthonod és néhány hossz után mégis totál kivagy – ismerős a probléma? Talán nem is gondolnád, de bizony nem vagy egyedül ezzel. Az úszás közbeni fáradtságot többnyire a test elégtelen oxigénellátása okozza, és pár extra levegővétel, sajnos, szinte biztosan nem fog segíteni. Nézzük, mit lehet tenni az ügyben.

Kis útmutató az úszási segédeszközök világában

Az úszási segédeszközök rendkívül hasznosak lehetnek mind a technika fejlesztése, mind az edzések változatosabbá tétele és a monotonitás megtörése szempontjából. Tekintsük hát át együtt, hogy miből érdemes válogatni.

Úszás gyerekekkel – mi fog kelleni a kis úszóbajnoknak?

Annyi cuccod van, mintha egy hónapra utaznátok el valahova, még a füledről is táskák lógnak, és mire elindulnátok, már teljesen ki vagy dőlve? Pedig a vízparti kiruccanásnak nem muszáj mindenképpen őrjítő programnak lennie. Csak egy kis figyelmet és fegyelmet igényel az egész. Mi abban szeretnénk a segítségedre sietni, hogy a kicsikkel együtt te magad is élvezhesd ezeket a pillanatokat, és ne kelljen órákig törni a fejedet a megfelelő kellékek kiválasztásánál.

Hogyan készüljünk az első triatlon versenyekre?

2.6.2022 Tanácsolunk
 
Nyakunkon a szezon, most már tényleg mindjárt elkezdődnek! Mik kezdődnek el? Hát a triatlon versenyek! Összeszedtünk néhány tippet arra vonatkozóan, hogy miről nem kellene elfeledkezni az úszóedzések során, és ezen túl is van még pár jó tanácsunk.

Antifog – szükségem van rá?

12.4.2022 Tanácsolunk

Nincs annál kellemetlenebb, mint amikor beveted magad a medencébe, leúszol két hosszt és azon kapod magad, hogy nem látsz semmit. Innentől másról sem szól az edzés, mint hogy a szemüveged öblögeted és próbálod nem felhúzni magad. A problémára két megoldás létezik: vagy veszel egy új úszószemüveget, vagy beszerzel egy antifog (azaz páramentesítő) spray-t.

Nyomd a víz alá a stresszt

28.3.2022
Egész nap rohansz, feszült vagy, pörögnek a gondolatok a fejedben, mintha valaki egy ötletekből és problémákból álló petárdacsomagot durrogtatna odabent. Az agyunk kora reggeltől fogva 100 százalékon pörög egész nap, míg végre este be nem zuhanunk az ágyba. Mindig az jár a fejünkben, hogy mi fog történni, mi lesz a jövőben. 
Nem lenne jó legalább egy fél óráig behúzni a kéziféket és teljesen kikapcsolni?
Van egy ötletünk, hogyan csináld! 

Edzésterv kezdőknek

28.2.2022 Tanácsolunk

El akarsz kezdeni úszni? Úszol már egy ideje, de szeretnéd hatékonyabbá tenni az edzéseidet? Az időbeosztásod nem teszi lehetővé, hogy csatlakozz egy csoporthoz, és edző felügyelete alatt dolgozz a technikádon? Semmi gond!

Edzés előtti bemelegítés

21.2.2022 Tanácsolunk

Ezt mindnyájan jól ismerjük: reggel ötkor csörög a vekker, ki az ágyból, jó esetben valami gyors reggeli, aztán nyomás az uszodába! Úszás után egy jó zuhany, aztán kezdődhet is az új nap, irány a munkahely vagy a suli. 

Visszatekintés 2021-re

11.1.2022
2021 elejét nemcsak a bezárt uszodák jellemezték, hanem a felfokozott várakozás is, amellyel az új úszószezon elé tekintettünk, ám végül kiderült, hogy egészen májusig kellett várnunk. 
Sok úszó döntött úgy, hogy várakozás helyett a tettek mezejére lép és vasembernek áll, azaz kipróbálja a hideg vízben való úszást. Mi azonban a sok megszorítás és korlátozás ellenére sem panaszkodhatunk az elmúlt évre. 

Swimaholic Dryland szett

15.3.2021 Értékelés

Swimaholic Dryland szett a szárazedzésekhez készült.

A készlet tartalmaz egy latex gumit, amelynek segítségével az egész felsőtestünket erősíthetjük. Kiválóan alkalmas továbbá az úszómozdulatok szimulálására és az állóképesség növelésére is. A gumihoz igény szerint tenyérlapokat vagy fogantyúkat is rögzíthetünk. A készletben található hevederek segítségével a gumit szinte bármihez odaerősíthetjük, ami a közelben található.

Karácsonyi ajánkékok cseréje egészen 2021.1.15-ig

16.11.2020

Mindannyian örülünk, ha valamilyen szép ajándékokat találunk a fa alatt, de olykor bizony előfordul, hogy az ajándék valamiért nem az igazi; ilyenkor jön a tűnődés, hogy most mi legyen.

További hasznos termékek