Antifog – szükségem van rá?

Nincs annál kellemetlenebb, mint amikor beveted magad a medencébe, leúszol két hosszt és azon kapod magad, hogy nem látsz semmit. Innentől másról sem szól az edzés, mint hogy a szemüveged öblögeted és próbálod nem felhúzni magad. A problémára két megoldás létezik: vagy veszel egy új úszószemüveget, vagy beszerzel egy antifog (azaz páramentesítő) spray-t.

 
Egy új úszószemüveg csábító dolog, de ha tényleg rendszeresen jársz úszni, akkor tisztában vagy vele, hogy legalább félévente úgyis újat kell venned, ami anyagilag azért nem annyira kellemes dolog. Ráadásul, ha a mostani úszószemüveged kényelmes és egyébként minden szempontból megfelel, akkor világos, hogy nem szívesen cserélnéd le.
 
Ekkor lép színre a második megoldás: a páramentesítő spray!
 
 
Az általunk kínált valamennyi úszószemüveg rendelkezik páramentesítő, idegen nevén antifog réteggel. Ennek hatása azonban a használat közben fokozatosan gyengül. Éppen ezért nem tanácsos a lencse belső részéhez hozzáérni, illetve minden használat után a szemüveget folyó vízzel kiöblíteni és megszárítani.  Az úszószemüveget soha ne törölgessük törülközővel vagy zsebkendővel!
 
 
A páramentesítő spray-k minden típusú szemüveghez használhatók. Alkalmazásuk pedig igazán egyszerű. A legtöbb spray-t, mint amilyen például a  Mad Wave terméke is, elegendő közvetlenül a lencsék belsejére permetezni, egyenletesen eloszlatni és hagyni megszáradni. Ezt követően a szemüveget öblítsük ki langyos vízzel. Más készítmények esetében az alkalmazás után nincs szükség az öblítésre. Ilyen például az Arena Antifog Spray Swim. Tekintettel arra, hogy ez a spray egy új, forradalmi technológiával rendelkezik, a lencséket nem szükséges leöblíteni vagy megvárni, hogy megszáradjanak.
Más spray-k esetében 2–3 órát várnunk kell, hogy megszáradjanak. A legjobb persze az, ha egész éjszaka száradni hagyjuk.
 
 
A lényeg az, hogy bármilyen spray-t is választasz, nagy hibát nem követhetsz el.


Swans Anti-fog Liquid
Swans Anti-fog Liquid
3 725 Ft
Raktáron
Swans Anti-fog Spray
Swans Anti-fog Spray
3 725 Ft
Raktáron
Aqua Sphere Scubapro Antifog
Aqua Sphere Scubapro Antifog
4 190 Ft
Raktáron
Aqua Sphere SEA-CLR Antifog
Aqua Sphere SEA-CLR Antifog
4 505 Ft
Raktáron

További hasznos termékek