30 nap cseregarancia
Óriási úszás felszerelés választék
Szakértők, és lelkes úszók vagyunk

Tanácsolunk

Kezdődik az EB Glasgowban és a magyar úszók sem hiányozhatnak a startlistáról

3.8.2018 Tanácsolunk

Több ezer sportoló, hat sportág, egy város, ez az idei Európa bajnokság Glasgowban, számokban. A magyar úszók pedig természetesen nem hiányozhatnak a mezőnyből!

Miért fontos az alvás az úszók (és nem úszók) számára is?

12.6.2018 Tanácsolunk

Mindenki, aki az aktív életmód szerelmese, biztosan tudja, hogy a helyes étkezés és az edzés az edzésterv kulcsfontosságú részei. Egy másik szempontot viszont gyakorta alábecsülnek. Ez az alvás. Valóban mennyire fontos az alvás az úszóknak és más sportolónak? Hogyan hat a teljesítményükre? Ezzel a témával a mai cikkünkben foglalkozunk.

A kétrészes edző fürdőruhák előnye

11.6.2018 Tanácsolunk

Készüljön bár versenyre, vagy ússzon csupán azért, hogy kondiban tartsa magát, a megfelelő fürdőruha fontos szempont. A nők számára régen egyetlen egyértelmű lehetőség volt elérhető - az egyrészes fürdőruha. Az egyetlen, amiben a hölgyek választáshoz jutottak a mintázat és a szín kiválasztása volt.

Az úszás történelméből

7.5.2018 Tanácsolunk

Az úszás ősrégi tevékenység, melyet az emberek jóformán azóta űznek, mióta a víz és az emberiség meglátta a napvilágot. Már az ókori Egyiptomból is maradtak fenn olyan festmények, melyen úszó alakok láthatóak. Abban az időben persze az úszás elengedhetetlen volt a túléléshez. Akár a folyón kellett biztonságosan átjutni, akár a vízben gázolva haladni, hogy az ember ne fulladjon meg, az úszás fejlődése azóta hosszú utat tett meg.

Ha picivel tovább ugrunk az időben, az ókori Görögországba, rájövünk, hogy az úszást a legfontosabb tantárgyak közé sorolták.

Helyes lábtempó?

30.4.2018 Tanácsolunk

A kérdés a címben természetesen arra utal, hogy milyen is a lábtempó helyes technikája a mellúszásnál . ;-)

Lábak, karok, minden harmóniában, avagy miként érjük ezt el?

30.4.2018 Tanácsolunk

Az előző részekben azt mutattuk be, miként használjuk helyesen lábainkat és karjainkat mellúszásnál. Most egy magasabb szintre lépünk,ez pedig az összmunka. Ahhoz, hogy megfelelően ússzon, nagyon fontos a lábak és karok harmonikus összmunkája.

Karmunka a mellúszásnál

30.4.2018 Tanácsolunk

Az úszóiskolánk első részét annak szenteltük, milyen is a megfelelő lábmunka az úszásnál. Ezúttal a karok munkáját vesszük górcső alá.

Hogyan ússzuk helyesen a mellúszást?

30.4.2018 Tanácsolunk

Már néhányszor találkozhattak blogunkon azzal a tézissel, mely szerint minden úszásnem ősanyját nem is olyan egyszerű úszni. S bár az úszás általánosságban véve jó hatással van az egészségre, ez a technika megterheli a nyaki gerincet és a nem megfelelő testhelyzet miatt az az úszásnem lassít is minket. Az úszásnál pedig az egyiket sem szeretnénk a felsoroltakból. Miként kezdjünk hát helyesen hozzá a mellúszáshoz?

A klór hatása a hajra

18.4.2018 Tanácsolunk

Klór, jobban mondva a klórsav, a klór vízben való feloldásával keletkezik. A medencékbe a látogatók biztonságosabb fürdéséjért teszik. Hatásosan meggátolja a mikroorganizmusok növekedését és megsemmisíti őket. Ez a sav még aktívan reakcióba lép minden organikus és anorganikus anyaggal, amelyek a vízben előfordulnak. És az Ön teste és haja határozottan organikus.

Dolgozzon úszóképességei csiszolásán a medencén kívül is

9.4.2018 Tanácsolunk

Fejlődni akar az úszásban, de nincs a közelében medence? Ne csüggedjen, vannak más lehetőségek is, ahogyan javíthatja a kondíciót és az úszótechnikát. Vessen hát egy pillantást ötleteinkre. 

A 20 legérdekesebb úszással kapcsolatos tény, melyről (talán) még nem hallott

20.3.2018 Tanácsolunk

Bár kevesen tudják, de az úszás varázslatos világa tele van érdekességekkel, melyek biztosan felkeltik a figyelmét. Olvasson hát bele a 20 legérdekesebb ténybe az úszás környezetéből.

Miért van szükség klórálló fürdőruhára?

8.3.2018 Tanácsolunk

Tudta, hogy az úszómedencékben található klór komolyan károsíthatja fürdőruháját? Pedig ez tény! Sajnos azonban erről továbbra is sokan nem tudnak. Így aztán mikor fürdőruhát keresnek, főként az érdekeli az embereket, hogyan mutat majd egy-egy darab, nem pedig az, milyen anyagból készült. Ennek következtében a csodaszép ám nem praktikus fürdőruha a szekrényben végzi, mert a klór nagyon gyorsan tönkreteszi. Ezért az olyan úszók számára, akik rendszeresen edzenek, akár heti több órán át is, fontos szempont a választott modell anyagára vonatkozó adat is.

További hasznos termékek