Tanácsolunk

Hogyan növeljük a tüdőnk kapacitását

13.3.2023 Tanácsolunk

Remek a technikád, leúszott kilométerek százaival büszkélkedhetsz, az uszoda a második otthonod és néhány hossz után mégis totál kivagy – ismerős a probléma? Talán nem is gondolnád, de bizony nem vagy egyedül ezzel. Az úszás közbeni fáradtságot többnyire a test elégtelen oxigénellátása okozza, és pár extra levegővétel, sajnos, szinte biztosan nem fog segíteni. Nézzük, mit lehet tenni az ügyben.

Kis útmutató az úszási segédeszközök világában

Az úszási segédeszközök rendkívül hasznosak lehetnek mind a technika fejlesztése, mind az edzések változatosabbá tétele és a monotonitás megtörése szempontjából. Tekintsük hát át együtt, hogy miből érdemes válogatni.

Úszás gyerekekkel – mi fog kelleni a kis úszóbajnoknak?

Annyi cuccod van, mintha egy hónapra utaznátok el valahova, még a füledről is táskák lógnak, és mire elindulnátok, már teljesen ki vagy dőlve? Pedig a vízparti kiruccanásnak nem muszáj mindenképpen őrjítő programnak lennie. Csak egy kis figyelmet és fegyelmet igényel az egész. Mi abban szeretnénk a segítségedre sietni, hogy a kicsikkel együtt te magad is élvezhesd ezeket a pillanatokat, és ne kelljen órákig törni a fejedet a megfelelő kellékek kiválasztásánál.

Hogyan készüljünk az első triatlon versenyekre?

2.6.2022 Tanácsolunk
 
Nyakunkon a szezon, most már tényleg mindjárt elkezdődnek! Mik kezdődnek el? Hát a triatlon versenyek! Összeszedtünk néhány tippet arra vonatkozóan, hogy miről nem kellene elfeledkezni az úszóedzések során, és ezen túl is van még pár jó tanácsunk.

Antifog – szükségem van rá?

12.4.2022 Tanácsolunk

Nincs annál kellemetlenebb, mint amikor beveted magad a medencébe, leúszol két hosszt és azon kapod magad, hogy nem látsz semmit. Innentől másról sem szól az edzés, mint hogy a szemüveged öblögeted és próbálod nem felhúzni magad. A problémára két megoldás létezik: vagy veszel egy új úszószemüveget, vagy beszerzel egy antifog (azaz páramentesítő) spray-t.

Edzésterv kezdőknek

28.2.2022 Tanácsolunk

El akarsz kezdeni úszni? Úszol már egy ideje, de szeretnéd hatékonyabbá tenni az edzéseidet? Az időbeosztásod nem teszi lehetővé, hogy csatlakozz egy csoporthoz, és edző felügyelete alatt dolgozz a technikádon? Semmi gond!

Edzés előtti bemelegítés

21.2.2022 Tanácsolunk

Ezt mindnyájan jól ismerjük: reggel ötkor csörög a vekker, ki az ágyból, jó esetben valami gyors reggeli, aztán nyomás az uszodába! Úszás után egy jó zuhany, aztán kezdődhet is az új nap, irány a munkahely vagy a suli. 

Kezdődik az EB Glasgowban és a magyar úszók sem hiányozhatnak a startlistáról

3.8.2018 Tanácsolunk

Több ezer sportoló, hat sportág, egy város, ez az idei Európa bajnokság Glasgowban, számokban. A magyar úszók pedig természetesen nem hiányozhatnak a mezőnyből!

Miért fontos az alvás az úszók (és nem úszók) számára is?

12.6.2018 Tanácsolunk

Mindenki, aki az aktív életmód szerelmese, biztosan tudja, hogy a helyes étkezés és az edzés az edzésterv kulcsfontosságú részei. Egy másik szempontot viszont gyakorta alábecsülnek. Ez az alvás. Valóban mennyire fontos az alvás az úszóknak és más sportolónak? Hogyan hat a teljesítményükre? Ezzel a témával a mai cikkünkben foglalkozunk.

A kétrészes edző fürdőruhák előnye

11.6.2018 Tanácsolunk

Készüljön bár versenyre, vagy ússzon csupán azért, hogy kondiban tartsa magát, a megfelelő fürdőruha fontos szempont. A nők számára régen egyetlen egyértelmű lehetőség volt elérhető - az egyrészes fürdőruha. Az egyetlen, amiben a hölgyek választáshoz jutottak a mintázat és a szín kiválasztása volt.

Az úszás történelméből

7.5.2018 Tanácsolunk

Az úszás ősrégi tevékenység, melyet az emberek jóformán azóta űznek, mióta a víz és az emberiség meglátta a napvilágot. Már az ókori Egyiptomból is maradtak fenn olyan festmények, melyen úszó alakok láthatóak. Abban az időben persze az úszás elengedhetetlen volt a túléléshez. Akár a folyón kellett biztonságosan átjutni, akár a vízben gázolva haladni, hogy az ember ne fulladjon meg, az úszás fejlődése azóta hosszú utat tett meg.

Ha picivel tovább ugrunk az időben, az ókori Görögországba, rájövünk, hogy az úszást a legfontosabb tantárgyak közé sorolták.

Helyes lábtempó?

30.4.2018 Tanácsolunk

A kérdés a címben természetesen arra utal, hogy milyen is a lábtempó helyes technikája a mellúszásnál . ;-)

További hasznos termékek