Hogyan válasszunk babafürdőruhát?

Miután rászántuk magunkat a babaúszásra, rögtön itt a következő nehézség: úszópelus vagy fürdőruha? Milyen fürdőruhát válasszunk? Az úszópelus vagy a babafürdőruha a jobb?

 

Miért válasszunk inkább neoprén fürdőruhát az úszópelenka helyett?

A magyarázat nagyon egyszerű. A pelus a fürdőruhával ellentétben megszívja magát vízzel és elnehezül. Ezáltal a kicsi mélyebbre merül a vízben, és a testének a súlypontja természetellenesen alulra, a pelenka szintjére kerül. Ezáltal nem érhető el a megfelelő testhelyzet. A neoprén fürdőruhák használatával pont az ellenkező hatást érhetjük el. A gyermek súlypontja megfelelő, és ez segíti a helyes technika kialakítását.
 
 

És ha megtörténik a nagydolog?

A babák és a kisgyerekek úszóóráihoz nagyon fontos olyan fürdőruhát választanunk, amely a nagyobb „baleseteket” sem engedi be a medence vizébe, és így mindannyian gond nélkül pancsolhatunk. A Splash About és a Swimaholic baba fürdőruhák tökéletesen megfelelnek e követelménynek. Ezek alá a fürdőruhák alá nem szükséges, sőt, kifejezetten ellenjavalt úszópelust adni. A Finis fürdőruha alá viszont fel kell húzni az úszópelenkát is a nagy balesetek kivédése érdekében.
 

Duo betéttel ellátott fürdőruha

Az ezüst alapú keverékből készült, bevarrt belső bélésnek köszönhetően ezek a duo fürdőruhák tökéletes védelmet nyújtanak a baktériumok, gombák, kórokozók, vírusok és paraziták ellen. Az ezüst fokozza a vízben lévő klór antibakteriális hatását. Ezenkívül a belső bélés nagyon gyengéd a babák bőréhez.
 

 

De mi a helyzet a kisdolgokkal?

Eddig csak a nagy balesetekről beszéltünk, de hogy állunk a becsurrantással? A Splash About és a Swimaholic fürdőruhák neoprénből készülnek, ami egy kicsit melegíti a gyermeket. A neoprén a vizelet mintegy 60%-át engedi át. Ez azonban egyáltalán nem gond, a medencékben lévő klór ennyivel könnyedén megbirkózik.

 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő méretet?

A kicsiknek legegyszerűbben a mérettáblázat alapján vásárolhatunk. A derék és a lábacskák körmérete fontosabb, mint az életkor. Fürdőruhából érdemes olyat választani, ami pontosan passzol, ez esetben nem jó módszer a „majd belenő”. Könnyedén előfordulhat ugyanis, hogy a túl nagy fürdőruci nem teljesíti a feladatát, és nem tartja bent a benntartandókat.

 

Még egy tipp a végére:

Az első medencés élményeket még emlékezetesebbé teheted néhány segédeszközzel és vízi játékkal


További hasznos termékek