Úszók történetei

„A gyerekeknek rengeteg energiájuk és akaratuk van!“ mondja ezt meggyőződve az úszó iskola tulajdonosa

Vlasta büszke tulajdonosa a  Vodníček ® a Black Sharks ® úszóiskolának, melyben együtt csapatával tanítja a gyerekeket az úszás művészetére. Olvassátok el, mi a legjobb a gyerekeknek és hogyan működnek az úszás kezdetei.

“A vízibalett nagyon megterhelő sport, az emberek ezt el sem tudják képzelni, “ mondja ezt Katalin a prágai SK Neptún csapatából.

Szinkronúszás a vízibalett néven ismert és az úszás, gimnasztika, valamint balett kombinációit foglalja magába. Az eredmény egy művészi alkotás a medencében, mely nem csak összhangot hoz létre, de kemény edzést is jelent. Ahhoz, hogy ezzel a sportággal közelebbről is megismerkedhessünk, ellátogattunk és részt vettünk a SK Neptún prágai csapat reggeli edzésén, valamint Katalin edző nőt is kikérdeztük :-)

Inspiratív úszók, akiket érdemes követni ;-)

Habár a riói olimpia véget ért, de a verseny úszok jelenleg sem pihennek. Épp ellenkezőleg, minden nap korai kelés a reggeli edzésre és délután visszatérés a medencébe. Talán ti is megkérdezitek, hogy mit is csinálnak ezek a sportolók az úszáson kívül? Minket is érdekelt ezért megnéztük közelebbről és eláruljuk, mely úszókra érdemes odafigyelni.

Úszómesterként az óceánon túl

Iveta és Standa a főiskolás könyveiket úszódresszre cserélték és az USA-ba repültek. A mai dupla beszélgetésből ezért bátorság és lelkesedés érződik. Hihetetlen motivációs olvasás, ha ti is épp azon gondolkodtok, hogy neki e vágtok a világnak:-)

Brad Synder: háborúban vesztette el a látását, egy évvel később megszerezte a paraolympiai aranyérmet

A riói nyári paraolympiai játékok 5 nap múlva kezdődnek. Biztosak lehetünk benne, hogy a startvonalon rengetek szívszorító és példaértékű élettörténet fog találkozni. Az amerikai úszó Brad Synder a Finis csapatból, medencébe veti magát négy érzékszervel. A látását a háborúban vesztette el, de egy évvel később már a himnuszt halgatta a dobogón, Londonban. Mi segítette át a nehéz időkön, és hogyan szemléli a handicap-et a többi paraolympiai sportoló, akik eredetileg a hadseregben szolgáltak?

Mallory Weggemann- út a paraolympiai aranyért

Pár posztal ezelőtt Diana Nyad történetét olvashattáttok, aki az ő kitartó küzdelmével hatvan évesen teljesítette be legnagyobb álmát. Ma Mallory Weggemann-t, mutatjuk be egy fiatal úszónőt a Finis csapat tagját, aki 18 éves korában kerekes székre kényszerült. Az úszás segített neki abban, hogy megtudjon birkózni az élet nagy csapásával. Nagyszerűen sikerült neki. Ezt a nyakában fénylő aranyérem is bizonyítja, melyet a Londoni paraolympián szerzett. Az út ami ehhez vezetett, viszont nem volt egyszerű...

Diana Nyad úszónő elképesztő története

Azt gondoljuk, hogy az úszás egy olyan sportág, amely mindenkinek szól. Ambíciótól és kortól független. Ma Diana Nyad távúszónő történetét meséljük el nektek, aki élő példája annak, hogy mennyire lényegtelen az életkor céljaink eléréséhez. A legnagyobb álmát 64 éves korában érte el hatalmas lendületével és példaértékű bátorságával. Reméljük, hogy a következő sorok számotokra is elég inspiráló lesz saját céljaitok megvalósításához.


További hasznos termékek