Diana Nyad úszónő elképesztő története

Azt gondoljuk, hogy az úszás egy olyan sportág, amely mindenkinek szól. Ambíciótól és kortól független. Ma Diana Nyad távúszónő történetét meséljük el nektek, aki élő példája annak, hogy mennyire lényegtelen az életkor céljaink eléréséhez. A legnagyobb álmát 64 éves korában érte el hatalmas lendületével és példaértékű bátorságával. Reméljük, hogy a következő sorok számotokra is elég inspiráló lesz saját céljaitok megvalósításához.

Diana Nayd - a távúszás mestere

Negyven évvel ezelőtt kerek e világon nem találtatok volna távúszásban nagyobb csillagot. Diana rekordot rekord után döntött, 1979-ben egyhuzamban 165km-ert úszott le a Bahamáktól Floridáig és nagyon korán ért el sikereket az úszás világában. Egy dolog viszont nem sikerült neki, átúszni egy 180km-es távot Kubából Floridáig. Több tíz eltöltött órák a vízben, ketrec nélkül cápák között, mérgező kockamedúzákkal körbevéve, égető nap alatt... Senkinek előtte nem sikerült és még a sikeres Dianának sem, így a 70-es éveihez közeledve abbahagyta karrierjét..

Sohasem késő megvalósítani álmainkat

Dianának 30 éven keresztül eszébe sem jutott az úszás, újságíróként tevékenykedett. Hatvanas éveihez közeledve hatalmas fordulatot vett élete és elkezdte megvalósítani legnagyobb álmát. Sokan azt mondanák, hogy túl késő ilyenre egyáltalán gondolni is, de Diana gyorsan meggyőzte a kishitűeket. Szívére hallgatva, 2011-ben a golf áramlatba vetve magát, beteljesítette álmát. Többet megtudhattok a hősnőnk szavaiból az alábbi vieónkban, ami távolról sem csak az úszásról szól:

Rögtön az elején happy end-et vártatok? Ebben az esetben nem így történt, de annál értékesebb az úszónőnk szavai, aki elmondja, hogyan birkózott meg a csalódással. Erre ösztökél minket is. Egymást érő sikertelenség után sem adta fel és két évvel később újra próbálkozik, ezúttal számunkra érdekes és pozitív eredménnyel. A többit videónkban találjátok. Rengeteg erőfeszítést, eltökéltséget és nem kevés fekete humor vár rátok :-)

Soha ne adjátok fel! Lenni azt jelenti csinálni. Mindeniknek mást és mást nyújthat Diana története. Számunkra bizonyíték arra, hogy soha nem késő és senki sem olyan öreg, hogy ne tudna az életben valami különlegeset, példaértékűt véghezvinni, vagy ne tudná elérni álmait. Teljesen mindegy,hogy új rekordot szeretnétek dönteni a kiéhezett cápá között, avagy 50évesen szeretnétek megtanulni jól és egészsegesen úszni. Kurázs, eltökéltség, bátorság csak ennyi kell ahhoz, hogy elérjétek amire vágytok. Hát mindenki előre!

  

Üdvözlök mindenkit és sok sok bátorságot kíván mindnekinek Ancsi és a Sporteon csapat.



További hasznos termékek