Tanácsolunk

Miként készüljünk fel a triatlonra?

21.2.2018 Tanácsolunk

Mielőtt válaszolnánk a címben feltett kérdésre, néhányan biztosan szeretnék tudni, mi valójában a triatlon. A triatlon olyan testileg és lelkileg megterhelő sport, amely három sportágból áll, ez az úszás, kerékpározás és futás. Ezt egymás után kell teljesíteni a megadott sorrendben és szoros egymásutánban.

Hogyan gondoskodjunk az úszószemüvegről

2.2.2018 Tanácsolunk

Épp egy vadont új úszószemüveggel tart az uszodába? A kilátás benne tökéletes és nem is párásodnak a lencséi? Ahhoz, hogy ez hosszú ideig kitartson, gondoskodnia kell róla és az alábbi pár pontra oda kell figyelnie!

Hogyan kezdjünk neki a verseny úsznásnak?

1.2.2018 Tanácsolunk

Olvassatok bele a beszélgetésünkbe Miska Procházkovával arról, hogy milyen utat tett meg a verseny úszásig, milyen csapdákat hozhat és hány éves korban a legjobb elkezdeni.

4 jó tanács, hogyan kezdjünk el úszni

1.2.2018 Tanácsolunk

Azt hiszem már sokan tudják, hogy az úszás mennyire egészséges és hasznos. Végezetül azt, hogy miért is kezdjünk úszni azt összefoglaltuk itt. Most, hogy tökéletesen motiváltak vagyunk, belevethetjük magunkat abba, hogy valójában, hogyan kezdjük el ezt a sportot.

6 tényleg jó indok, hogy miért kezdjünk el úszni

1.2.2018 Tanácsolunk

Akár bevalljuk, akár nem, a mozgás manapság elég gyakran figyelmen kívül hagyott, mint valami felesleges dolog, és a nehéz munkahelyen vagy iskolában eltöltött nap után egyszerűen már nem szeretnénk sportra fordítani az energiánkat. Pedig éppen a mozgás és a sport az, ami elengedhetetlen az egészségünk megőrzése érdekében. Nem muszáj kilómétereket futni vagy egyéb más megterhelő sportot űzni, ahhoz, hogy valamit tegyünk magunkért. Akár az úszás is ideális mozgás lehet.

Úszás a terhesség alatt

1.2.2018 Tanácsolunk

A nők számára a harmonizált úszás, ideális pihenés a terhesség bármely szakaszában, mert hol máshol lenne egy kilenc hónapos hasnak kisebb akadálya, mint a vízben? Az előnyeiről Dan Lesova, úszónő képzővel beszélgettünk.

Hogyan melegítsünk be úszás előtt?

1.2.2018 Tanácsolunk

Tenisz, röplabda, futás vagy erősítés előtt célszerű bemelegíteni. Miért lenne épp az úszás kivétel? Bár az úszás egy nagyon kíméletes sport az emberi test számára, de mindig egy fizikai tevékenységről van szó, amely megmozgatja az izmokat, ezért jó, hogyha megfelelően bemelegítjük őket, mielőtt beugranánk a medencébe.

Hogyan kezdjünk neki a teljesítmény úszásnak?

1.2.2018 Tanácsolunk

Néha csak kedvtelésből járunk az uszodába, és saját szakszerűtlen szabad stílusban úszunk, akár napszemüveggel is a szemünkön. Miközben mellettünk úszósapkában és úszószemüvegben, szakszerűen ússzák le egymás után a köröket. Mi meg titokban talán irigykedünk is rájuk. Szeretnél megtanulni úszni vagy csak javítani a technikán és élvezni az úszást jobban, mint valaha? Kezdjen neki a teljesítmény úszásnak! Nos, ezt könnyű mondani - de hogyan kezdjünk neki?

Úszás és fogyás, avagy úszunk egy karcsú alakért

1.2.2018 Tanácsolunk

Szeretnél fogyni, de futás közben fáj a térded, kerékpározásnál megmerevedik a hátsó részed, és a görkorcsolya nagyon kicsi féke pedig aggodalmat ébreszt benned? Hát gyere úszni!

Hogyan gondoskodjunk a lábbójáról és úszódeszkárol?

1.2.2018 Tanácsolunk

Az úszódeszkák és lábbóják funkcionális tulajdonságai nem veszélyeztethetők, mert anyagának köszönhetően állandó felhajtóerővel rendelkeznek. De kinek tetszene egy olyan deszka, amelyik ütött- kopott és úgy néz ki, mintha egerek rágták volna?

Hogyan törődjünk a légzőcsővel?

1.2.2018 Tanácsolunk

A légzőcső, hasonlóan, mint egyéb segédeszköz és felszerelés, bizonyos törődést igényel, ahhoz, hogy hosszú ideig társ maradjon az úszásnál. Általános szabály? A légzőcső a száraz és sötét helyet szereti.

Hogyan törődjünk az úszósapkával?

1.2.2018 Tanácsolunk

Igen, az egyszerű szilikon úszósapka is értékelni fogja, ha rendesen törődve lesz vele, és sokkal hosszabb lesz az élettartama is.

További hasznos termékek