4 jó tanács, hogyan kezdjünk el úszni

Azt hiszem már sokan tudják, hogy az úszás mennyire egészséges és hasznos. Végezetül azt, hogy miért is kezdjünk úszni azt összefoglaltuk itt. Most, hogy tökéletesen motiváltak vagyunk, belevethetjük magunkat abba, hogy valójában, hogyan kezdjük el ezt a sportot.

Cél, idő, terv

Ez a három szó, mindennapi mantránkká válhatnak, ha bármilyen sport mellett döntöttünk.

Hasonlóképpen, mint bármilyen más sportnál, előbb kitűzzük a célt. Válaszolnunk kell a kérdésre, hogy mit akarunk a sporttal, azaz a mi helyzetünkben az úszással, elérni.

Rendben, tehát a cél megvan.

Következő lépésként határidőt állítsunk fel, mivel őszintén, ha nincs határidő, nem is érezzük a késztetést, hogy betartsuk. Azzal, hogy határidőt szabunk ki, ami alatt eredményeket szeretnénk elérni, azzal párhuzamosan olyan légkört alakítunk ki, mely arra késztet, hogy betartsuk amit elhatároztunk. (Ezért ne is próbálkozzunk azzal, hogy eltoljuk a határidőket.)

Amint nyomás alatt érezzük magunkat, mivel van egy célunk amit bizonyos határidő alatt kell teljesítenünk, a tervezés kerül sorra. A tervünkből nem hiányozhat az, hogy mit fogunk csinálni, hol és mikor fogjuk csinálni. Tehát most már készen állsz arra, hogy egy csodálatos szokást alakíts ki magadnak. De, hogyan tovább?

Az úszó felszerelése

Hogyha az úszással tényleg komoly szinten szeretnénk foglalkozni, be kell szereznünk egy rendes felszerelést. Ha nem is profit, de egy olyat amiben az úszást és annak pontos technikáját tudjuk majd elsajátítani. Amire biztosan szükségünk lesz az egy: sportos úszódressz/nadrág, de az úszószemüveg és úszósapka sem hiányozhat. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, nagy segítséget jelenthet a Sporteon tanácsadói. Hogyha már pénzt és időt fektetünk a felszerelésünkbe, biztosan nem szeretnénk, hogy a pénzünkön fölösleges dolgokat vásároljunk.

Egy tapasztalt edző aranyat ér

Nagyon fontos feltenni egy alapvető kérdést: Szeretnék az úszással valamilyen változást elérni - javítani a kondimon, formálni az alakom, hátgerinc fájdalmakon túladni és stb. - vagy csak élvezni szeretném a vizet. Ha a első lehetőséget választjuk, egy tapasztalt edző nagyon fontos és sokat segíthet.

Hogyan tartsunk ki az úszás mellett?

Az első impulzusok, az első lépésekbe könnyen belevágunk, de a kitartás az az igazán lényeges! Sokkal nagyobb esélyünk, van arra, hogy kitartsunk, ha edző áll mellettünk, aki minden percben motivál és nem engedi, hogy feladjuk.

A következő probléma az, hogy elsősorban nekünk kell akarnunk. És ahhoz, hogy akarjunk, érdekelnie és szórakoztatnia kell az úszásnak. Senki sem szeretne, olyan sportot vagy olyan dolgot végezni hetente többször, ami egyáltalán nem érdekel. Tehát az okot, hogy miért is kezdjünk el úszni, elsősorban a saját fejünkben és lelkünkben kell, hogy megtaláljuk. Kívánunk mindenkinek rengeteg kitartást és erős eltökéltséget.

Hajrá, ússzatok!



További hasznos termékek