Az úszódresszek típusai

Fajták, stílusok, szabások… Ezen sorok elolvasása után, tudni fogjátok milyen úszódressz fajtákból válasszathattok ;-)

Férfi úszónadrágok típusai


A férfiaknál megkülönböztetjük a férfi úszónadrágot a szabása vagy a nadrághossza alapján. Lehet klasszikus fecske vagy nadrág nélküli (Brief), rövid nadrág hosszal (Aquashort, boxers) vagy hosszú nadrág hosszal térdig, vagy a comb feléig (Jammer).

Úszónadrág típusa férfi alkaton

 

Férfi rövidnadrág stílusú úszónadrág (Jammer) -nek feszülnie kellene a férfi testen. A verseny úszónadrág annyira feszes, hogy a férfiaknak néhány percig is eltart míg magukra húzzák a nőknél pedig gyakran segítség is szükséges.

A cm megjelölése alapján az úszónadrágon találja meg a nadrág hosszát. Hogyha Speedo Brief 7cm megjelölést látják, az a derékbőséget jelenti és a nadrág kevésbé kivágott mint az 5 típusnál vagy 3,5 cm.

A fazon típusa a trend és szokás kérdése. Utóbbi időben hosszított nadrág stílust rekreációs úszók is gyakran választanak és már régóta nem csak kizárólag verseny úszónadrágnak felelnek meg. Nem csak hogy kényelmesek, de jól is állnak.

 

A női úszódresszek típusai

A női úszódresszek lehetnek egyrészesek vagy kétrészesek. Alapjában véve azonban mindig sportos fazonú, csontok vagy egyéb díszítő elemek nélkül, mint cipzárok, fodrok, csipkék. A női úszódresszek különböznek a kivágásukban az alsó részen vagy formájukban a hát tájékán. Lenti képen látható dresszeknek különböző az alakja. A pántok összekapcsolódása a lapockán növeli a kényelmet mozgás közben és megakadályozza, hogy a pántok lecsúszhassanak úszásnál.

  

Kivágások típusai a női úszódresszeknél

 

A női úszódresszek az alsó részén különbözőképpen lehetnek kivágva. Ha a dressz a “high cut” leírást tartalmazza, akkor a kivágás elég nagy. Ez a típus optikailag hosszítja a lábat, de néhány nő számára kényelmetlen lehet. A “low cut” megjelölésnél a kivágás kisebb. A kivágás egyrészes és kétrészes dresszeknél is megtalálható.

 

A női úszódresszeknél azt kell választani ami a legkényelmesebb. Ha a dressz próbálásnál szorítani fog, ne higgyétek, hogy a vízben majd megenged. Az úszó és edző dresszek pántjainak típusait a fenti képből ajánljuk választani. Az, hogy a lapockán összekapcsolódik, biztosítja, hogy a pántok ne csússzanak le.

 

Kétrészes sportos úszódressz

A kétrészes úszódressz nem sokban különbözik a klasszikus egyrészestől. Természetesen a darabjait kivéve. A dresszek nem különböznek feladataikban, csupán az egyén választásától függ. Nincs szó viszont bikiniről vagy melltartóról push-up-al. A sportos kétrészes dresszeknek szélesebb a pántjuk és általában a lapockán összekapcsolódnak. Előnyei - nagyobb támogatás a melleknek, alkalmas terhes nőknek, lehetséges különböző méretet vásárolni a felső és alsó részből. Hátrányai - alacsonyabb kényelem az úszásnál, az alak formázásának lehetősége nem áll fenn.

 

További hasznos információt a következő cikkünkben találjátok... hogyan gondoskodjunk úszódresszünkről.



További hasznos termékek