30 nap cseregarancia
Óriási úszás felszerelés választék
Szakértők, és lelkes úszók vagyunk

Az úszósapkák alakjai és típusai

Hogyan igazodjunk el az úszósapkákban? Gyertek és olvassatok tovább.

Klasszikus szabás

Ez az úszósapka típus a leggyakoribb. Ez biztosan a gyártása és ára miatt van, mivel ez a típus általában a legolcsóbb. A sapka két részből áll és a fej közepén varrattal van összekötve. Ez a varrat a homlok közepétől a nyakig tart. Hátránya ennek a sapkának az, hogy a varrásnál a sapka gyűrődik és nem simul tökéletesen a fejhez. Ez a sapka úgy lett kialakítva, hogy részben fedjék a füleket.

Plavecká čepička Arena Classic modrá  

Egy részből álló sapka

Ezt a szabás fajtát leginkább a verseny úszók kedvelik, mivel a legkisebb az ellenállása a vízben. Az egész sapka egy részből áll pontosan a fej alapján kialakítva. Erre a típusra speciális préseket és öntőformákat alkalmaznak. Nincs semmilyen varrás rajta, így tökéletesen illeszkedik a fejre. Ezek a sapkák vagy szilikonból vagy pedig latex-ből készülnek.

Plavecká čepice Speedo 3D Fast Cap Plavecká čepička Emme Racer Silicone Plavecká čepička Arena Moulded Stripe

Több részből kialakított úszósapkák

Többnyire anyagból készült sapkákról van szó, melyek általában 3 vagy több részből vannak kialakítva, főleg azért, hogy a sapka a fejen tökéletesen álljon. A sapkának többféle design-ja van. Léteznek olyan sapkák is melyek több rétegből állnak és a rétegek külön felvehetőek.


 


További hasznos termékek