Az úszószemüvegek lencséinek színei

Minden színnek megvan a sajátos feladata. Melyik az ön számára a legideálisabb?

Tükrözött vagy színes?

Az úszószemüvegek lencséi több színben készülnek. A legkedveltebbek a füstösek (sötétszürke színű), világos, kék és a tükrözöttek. Milyen közöttük a különbség? Miért készülnek különböző színűek? Nem pusztán a design-ról van itt szó, néhány színnek világosító hatása van a vízben, míg mások elnyelik. Például a tükrözöttek visszaverik a fényt, hogyha az úszó szemébe néztek, akinek tükrözött a lencséje, akkor ön nem láthatja a szemét, de viszont az úszó önnek igen. Alkalmas kültéri úszómedencébe, de fedett medencébe ahol gyengébb a világítás, nem ideális. Most nézzük meg a színezett lencsék funkcióit.

Tükrözött

Tükrözött (mirror) lencsék szabályszerűen sötétebbek, de nem mindig. A polikarbonát színétől függ és a mirror réteg erősségétől. Ezek a szemüvegek rendkívül alkalmasak kültéri medencébe vagy nyílt vizekre. Elnyeli ugyanis a napfényt és nem zavarja a szemet. A tükrözött lencsék is lehetnek különböző színűek, pl. arany, kék, rózsaszín vagy piros. Kizárólag design jellegű.

Füstös

Hasonló feladata van mint a tükrözötteknek, azzal a különbséggel, hogy valamivel világosabbak. Csökkentik a színek fény erejét anélkül, hogy túlzottan torzítanának. Függ tehát a konkrét szemüveg árnyalatától, ezért kiválasztható, hogy milyen erősségű legyen a füstös hatás.

  

 

Kék

A kék lencsék úgy lettek kialakítva, hogy csökkentsék a víz tükröződését és biztosítsák a látást éles fényben bel- és kültérben egyaránt.

Lila/rózsaszín

Az ilyen színű lencsék a tárgyak legjobb kontrasztját nyújtják zöld és kék háttérnél, mely tökéletes választás kültéri használatra.

Sárga/narancs

Ezek a színek praktikusan eliminálják a kék színt a szín skálából, tehát a vízben minden élesnek és tisztának látszik. ideális beltéri medencébe.

  

Világos

Előnyük az, hogy tiszta képet nyújtanak a színek torzítása nélkül. Ideális beltéri medencékbe.

Polarizált szemüvegek

Csakúgy, mint napszemüvegeknél az úszószemüvegeken is található polarizációs kezelést. A polarizált lencsék (polarizovane skla) tisztább látást nyújtanak és tükröződés mentesek.

Hogyan működik a polarizáció (baloldali kép polarizáció nélküli)

A lencsék színeivel tehát meg is lennénk, ugorhatunk a tömítésekre. Tanácsot adunk a blogunk következő részében.

 
 


További hasznos termékek