Az úszószemüvegek párásodása – probléma, melyre van megoldás!

Köd előttem, köd utánam… Az úszómedencében tiszta kilátást szeretne mindenki. Olvassátok tovább cikkünket, és megtudjátok, hogy mit lehet tenni a párásodás ellen.

Az összes minőségesebb úszószemüveg UV védelemmel és antifog réteggel van ellátva, mely gátolja a párásodást. Ezt a réteget a gyártó helyezi rá a lencse belső felére. Ez egy gyenge,láthatatlan réteg, mely nagyon érzékeny a tapintásra és a klóros vízzel való érintkezésre. Ezért a szemüveg tulajdonosa minél kevesebbet érintse a szemüveg lencséjét.

A párásodásgátló réteg hosszabb élettartama miatt jó, hogy ha szemüvegét tiszta, folyó víz alatt átöblíti, és hagyja szabadon száradni. Csak így fog az antifog rétege tovább tartani, de nem örökké.

Ha a szemüveg párásodni kezd, megoldható az antifog réteg permetezésével közvetlen a lencsék belső felére, és hagyja szabadon megszáradni. Sajnos nem minden szemüvegnél 100% -os ez a hatás. A szemüveg sok mindenre érzékeny, mint például a bőr túlzott izzadására, a bőr pH értékére, a vízhőmérsékletre stb.

Az antifog spray hatásáról, saját magad győződhetsz meg.

 

 

Hogyan kell megfelelően alkalmazni Antifog spray-t

► Mindössze két dologra lesz szükséged: az úszószemüvegedre és az antifog spray-re.

► A szemlencse belső oldalát permetezze be az antifog spray-el (mindegyik szemlencsére kb. 2 fújást), és ne érintse meg a szemlencsét kézzel vagy egyéb szövettel

► Hagyja pár percig míg a réteg szabadon megszárad

► Végül öblítse le a szemüvegét folyó víz alatt

Néhány pillanatig tart, és a pára nélküli tiszta kilátás mindenképpen megéri ;-)



További hasznos termékek