Értékelés: A végtelen medence tesztelése

Egy májusi délutánon elindultunk, hogy leteszteljük az Endless Pool Fitness Systems E500, modern medencét ellen áramlattal, Luci mint úszó és én mint kezdő. Az időjárás tökéletes, az úszás pedig felejthetetlen volt. Gyertek és nézzétek meg velünk, hogyan is néz ki egy ilyen úszómedence.

Egy cseh városkában Honza Culek kedves mosollyal fogadott minket a galériájában. Ott várt minket az Endless Pool Fitness Systems E500. A medence méretei: 460 x 230 x 150 cm, melynek köszönhetően bármilyen kertben elfér és 6 560 literes.

Az ellen áramlatot a medencében az Endless Pools Swim Machine hidraulikus motorja biztosítja, mely homogén áramlatot hoz létre, valamint szélesebb mint az úszó. Az áramlat tényleg konstans és nem képződik semmilyen hullám. Az úszás teljesen olyan, mint ha a folyóban úsznánk. Az áramlat távirányítóval állítható. A Swim Machine áramlat gyorsasága 52 féle lépésben állítható be 5:33 min/100 m (szabad mell úszás stílusban) egészen 1:14 min/100 m-ig. Ezért tényleg minden úszó számára alkalmas legyen az kezdő vagy profi. Az egész éves automatikus fűtésnek és a tökéletes tömítésű fedettségen köszönhetően, a víz az Endless Pool Fitness Systems-ben kellemes volt.

„Az úszás lenyűgözött. Nem úgy van az, hogy beugrasz a vízbe és már rögtön úszól. Amikor bemásztam az Endless Pool Fitness Systems-be először, egy pillanatig tartott megtalálni az egyensúlyom. A legfontosabb megtalálni a megfelelő tempót, hozzá igazodni az ellen áramlat erejéhez, elhelyezkedni úgy, hogy a test a legjobb hajtást végezze. Mind ez egy pár perc kérdése, azután már gyönyörűen megy az úszás.” mondja Lucka.

„A medence nagyon szuper gyorsúszásra! Amikor mellúszásban úsztam, vigyáznom kellett a helyzetemre, mert néha a medence falaiba rúgtam. Viszont, a segédeszközökkel való úszás nagyszerű! Tenyérellenállások, uszonyok, úszódeszkák, mindent fel lehet használni. :-), “értékeli Lucka mint úszónő.” A legjobb benne az, hogy nem kellett kikerülnöm senkit és senki nem ártogatott, az egész medence csak az enyém volt. “

Vigyázat! Az Endless Pool Fitness Systems E500 nem csak a profi úszóknak találták ki! A csökkentett áramlásnál én, mint kezdő is csodálatosan úsztam. Először az áramlatba hanyatt-homlok estem és majdnem bevertem a fejem :D A tempót fontos összehangolni az áramlat gyorsaságával, ajánlatos egy pontra figyelni magunk alatt. Ha ezt megszokta az ember, elég megtartani a tempót és folyamatosan szépen lehet úszni, a víz körülöttünk fog áramlani - ez tényleg nagyon jó érzés! :-)

Természetesen mindent ki kellett próbálnunk, így azt is, hogy milyen kikötözve lenni :-) Egy rugalmas úszó kötés, mely a medence széléhez van rögzítve. A derék köré csatolható és úszással kell igyekezni leküzdeni a  megfeszült gumit. A kötést a megengedett víz áramlatánál is lehet használni, amikor is a haladó úszónak segít középen maradni.

Az Endless Pool Fitness Systems E500 következő vívmánya az integrált futó pad. Futás a vízben? Ezt is ki kellett próbálnunk! Bízom benne, hogy ez a vízben való futás is ízület barát. A víz tökéletesen könnyedé tesz. A futó pad gyorsasága is távirányítóval állítható, 0,2 km/h-től egészen 9 km/h-ig. Hogyha a futáshoz áramlást is kapcsoltok, az edzés meglehetősen intenzívvé válik. :-)

Ha pedig még mindig nem lenne elég, ez a Fitness Systems evezőgép rendszerrel is rendelkezik! Higgyétek el, dolgozni a karjainkkal, meleg vízben ülni napsütéssel a fejünk fölött, tényleg nagyon kellemes :-)

Az Endless Pool Fitness Systems része még egy 3 személyes pezsgőfürdő is, de erről többet az Endless Pool Fitness Systems honlapján olvashattok.

Ennyit mára a részünkről teljes az elégedettség, ha nincs elég helye úszómedencére, az Endless Pool Fitness Systems E500 tökéletes választás.

Üdv a sportnak, kellemes úszást!

Alča & Lucka

 

 
 
 


További hasznos termékek