Értékelés: MP Xceed úszószemüveg - kiváló választás a verseny úszók számára

Az ez évi újdonság a Xceed úszószemüveg a MP kollekcióból. Ez a termék is társam volt az utolsó tesztelésnél a Sporteon.hu cég termékeiből.

 
Szerintem egy jó úszószemüvegnek teljesítenie kellene egy fontos feltételt - mégpedig azt, hogy úszás közben az úszó számára észrevétlennek kellene maradnia.
 
Az, hogy ez a feltétel teljesítve legyen, nem szabadna, hogy a szemüvegbe víz folyjon, kényelmesnek kellene lennie és a kilátásnak pedig tökéletesnek kellene, hogy legyen.
 
  
 
A dupla pántnak és az ideális arcformájának köszönhetően, az első feltétel hibátlanul teljesítve lett. Egy óra úszás alatt a szemüvegembe csak egyszer folyt víz, egy rosszul elvégzett fordulat közben.
 
 
 A dupla tömítése puha szilikonból nagyon kényelmessé teszi. Kérdéses viszont, mennyi ideig bírja ez a kellemes anyag a klórral szembeni küzdelmet.
 
  
 
Ami a kilátást illeti, a szemüveg némileg az elvárásaim alatt végezte. Eléggé ártott a sárga színű lencse, mivel egyfolytában két sárga vonal volt a szemeim előtt, melyet mindig periférikusan láttam. Ez viszont az én szubjektív nézőpontom a dologra, mivel a teljesen áttetsző minimalisztikus úszószemüvegeket kedvelem.
 
 
Pozitívumok:
 
 
 - tömítés kényelmes szilikonból
 - dupla pánt
 - cserélhető orrnyereg
 - a szemüveg a FINA által jóváhagyott
 
 
Negatívumok:
 
 
 - szűkített periférikus látás
 
 
 
 
Fanda a Sporteon csapatából


További hasznos termékek