30 nap cseregarancia
Óriási úszás felszerelés választék
Szakértők, és lelkes úszók vagyunk

Hogyan válasszunk úszópipát?

Az úszópipa úszómedencékben egyre gyakrabban látható, mert népszerű úszási segédeszköz és edzőeszköz. Ennek ellenére még mindig vannak olyan kérdések, amelyeket most megmagyarázunk :-)

Kezdetben fontos megjegyezni, hogy ezek a pipák, nem búvárkodáshoz készültek. Mi a különbség köztük? Az úszópipák a homlokhoz támaszkodnak és fej elején találhatóak, melyen egy speciális pánttal van rögzítve, míg a búvár pipák a fej oldalán húzódik és a búvárszemüveghez van rögzítve.

   

Úszópipa vs búvárpipa

Az úszópipákat különböző formákban, méretekben és színekben állítják elő. Mindegyiknek hasonló hatása van, de különböző felhasználással, amely az úszó igényeitől függenek. A légzőcső alkalmazható hipoxiás edzésre (korlátozott oxigénellátású úszás), technika javítására vagy általános aerob képzésre.

A triatlonisták és a nyíltvíz szerelmesei a légzőcsöveket kint is használják, amikor javítják és fejlesztik technikájukat. Gyakran használnak további légzőcső kiegészítőket, mint például a hullámtörő.

Az úszópipa kiválasztásakor vegye figyelembe a következő kulcsfontosságú jellemzőket:

► Pipa hossza és alakja

A választás során mindig figyelje a termék rendeltetési helyét. A pipa lehet rövidebb vagy hosszabb, miközben a rövidebb pipa ideálisabb a gyerekek és kezdő úszók számára, amelyből könnyebb kifújni a befolyt vizet. 

A pipák többnyire hasonló alakúak, kevésbé vagy jobban hajlítottak. Különleges eset például a Finis Freestyle, amely teljesen hajlított a fej körül.

 

► Úszópipa átmérője

Minél szűkebb a légzőcső, annál kevesebb levegő áramlik át rajta. A keskeny csövek ezért különösen alkalmasak olyan fejlett úszóknak, akik tüdejüket erősíteni akarják, és a korlátozott oxigénnel való úszáskor a hipoxiás edzésre koncentrálnak. A szélesebb cső olyan gyermekeknek és kezdőknek ideális, akiknek elegendő levegőellátásra van szükségük a helyes légzési technikák érdekében, és teljes mértékben a megfelelő úszástechnikára összpontosítanak - a légzőcsőnek köszönhetően a testnek nem kell forognia lélegzetelállítóan, és az úszók a karok és lábak tiszta munkájára összpontosítanak.

A snorkelcsöveket speciális felszereléssel lehet szűkíteni, hogy az úszók állíthassák a képzést és szabályozhassák a különböző légbeömlést. Kevesebb levegővel a fürdőző növeli a tüdő kapacitását, és növeli az izmok képességeit még alacsonyabb oxigenizáció mellett is. Egyes gyártók kibővítik a snorkeleket, pl. A TYR Ultralight légzőcsővel.

Šnorchl Finis s jednocestným ventilem doleTovábbi hasznos termékek