Hogyan válasszunk úszópipát?

Az úszópipa úszómedencékben egyre gyakrabban látható, mert népszerű úszási segédeszköz és edzőeszköz. Ennek ellenére még mindig vannak olyan kérdések, amelyeket most megmagyarázunk :-)

Kezdetben fontos megjegyezni, hogy ezek a pipák, nem búvárkodáshoz készültek. Mi a különbség köztük? Az úszópipák a homlokhoz támaszkodnak és fej elején találhatóak, melyen egy speciális pánttal van rögzítve, míg a búvár pipák a fej oldalán húzódik és a búvárszemüveghez van rögzítve.

   

Úszópipa vs búvárpipa

Az úszópipákat különböző formákban, méretekben és színekben állítják elő. Mindegyiknek hasonló hatása van, de különböző felhasználással, amely az úszó igényeitől függenek. A légzőcső alkalmazható hipoxiás edzésre (korlátozott oxigénellátású úszás), technika javítására vagy általános aerob képzésre.

A triatlonisták és a nyíltvíz szerelmesei a légzőcsöveket kint is használják, amikor javítják és fejlesztik technikájukat. Gyakran használnak további légzőcső kiegészítőket, mint például a hullámtörő.

Az úszópipa kiválasztásakor vegye figyelembe a következő kulcsfontosságú jellemzőket:

► Pipa hossza és alakja

A választás során mindig figyelje a termék rendeltetési helyét. A pipa lehet rövidebb vagy hosszabb, miközben a rövidebb pipa ideálisabb a gyerekek és kezdő úszók számára, amelyből könnyebb kifújni a befolyt vizet. 

A pipák többnyire hasonló alakúak, kevésbé vagy jobban hajlítottak. Különleges eset például a Finis Freestyle, amely teljesen hajlított a fej körül.

 

► Úszópipa átmérője

Minél szűkebb a légzőcső, annál kevesebb levegő áramlik át rajta. A keskeny csövek ezért különösen alkalmasak olyan fejlett úszóknak, akik tüdejüket erősíteni akarják, és a korlátozott oxigénnel való úszáskor a hipoxiás edzésre koncentrálnak. A szélesebb cső olyan gyermekeknek és kezdőknek ideális, akiknek elegendő levegőellátásra van szükségük a helyes légzési technikák érdekében, és teljes mértékben a megfelelő úszástechnikára összpontosítanak - a légzőcsőnek köszönhetően a testnek nem kell forognia lélegzetelállítóan, és az úszók a karok és lábak tiszta munkájára összpontosítanak.

A snorkelcsöveket speciális felszereléssel lehet szűkíteni, hogy az úszók állíthassák a képzést és szabályozhassák a különböző légbeömlést. Kevesebb levegővel a fürdőző növeli a tüdő kapacitását, és növeli az izmok képességeit még alacsonyabb oxigenizáció mellett is. Egyes gyártók kibővítik a snorkeleket, pl. A TYR Ultralight légzőcsővel.

Šnorchl Finis s jednocestným ventilem dole



További hasznos termékek