Inspiratív úszók, akiket érdemes követni ;-)

Habár a riói olimpia véget ért, de a verseny úszok jelenleg sem pihennek. Épp ellenkezőleg, minden nap korai kelés a reggeli edzésre és délután visszatérés a medencébe. Talán ti is megkérdezitek, hogy mit is csinálnak ezek a sportolók az úszáson kívül? Minket is érdekelt ezért megnéztük közelebbről és eláruljuk, mely úszókra érdemes odafigyelni.

Katie Ledecký

Amerikában született cseh gyökerekkel. Ami magáért beszél. Először a londoni olimpián figyelhettünk fel rá, ahol váratlanul aranyérmet szerzett a 800 méteres gyorsúszásban és akkor még csak 17 éves volt! Minden percben hallani róla, hogy ismét rekordot döntött. A szakértők nagyon sikeres karriert jósolnak neki.
 
Ajánljuk követni őt Instagramon @kledecky, ahol folyamatosan frissíti képeit.
 
Cameron McEvoy
 
  
 
Mi köze az úszásnak a fizikához és matematikához? Tulajdonképpen nagyon is sok, de el tudnátok képzelni világ szinten úszni és mellette matematikát és fizikát tanulni egy neves ausztrál egyetemen? Emiatt Cameront nagyon is csodáljuk. Nem zárjuk ki, hogy épp ezek a tanulmányok segítik hozzá a jobb teljesítményhez.
 
Cameront megtaláljátok az Instagramon @cam_mcevoy, ahol mindkét életét publikálja, az egyetemit és a sportolóit is egyben.
 
Missy Franklin
 
 
Ez a mindig mosolygós szőkeség egy újabb amerikai úszó csoda. Mindössze 17 évesen nyert 5 olimpiai érmet, amiből 4 arany volt (a londoni olimpián 2012). Nem csak mi, de a GoPro cég is érdeklődött felőle és két részes dokumentum filmet forgattak vele, amit ti is ingyen megtekinthettek a youtube-on. Missy nagyon érdekes ember, pl. kettős állampolgár - amerikai és kanadai, de úgy határozott, hogy az Egyesült Államoknak fog úszni, még akkor is ha ott nehezebb a bejutás. Jelenleg psychológiát tanul a Berkeley egyetemen a napsütötte Kaliforniában.
 
És ha nincs kedvetek a youtube-t nézni, követhetitek őt az Instagramon @missyfranklin88.
 
Hosszú Katinka
 
 
Elég volt a külföldi úszókból. Itt a mi gyöngyszemünk Iron lady azaz Hosszú Katinka. Sokan mondhatnák, hogy talán őrült, de az ő kitartása és ereje aranyat hozott és nem csak egyet. Az utóbbi világbajnokságon és olimpián rengeteg éremmel lett gazdagabb. Katinka azzal is ismert, hogy nem csak kimondottan egy úszás fajtát úszik hanem mindet. Azt tudtátok, hogy Katinka férje egyben az edzője is? A fiatal páros elválaszthatatlan, ahogy a medencében úgy a hétköznapokban is.
 
Katinkát követhetitek az Instagramon @hosszukatinka néven vagy a saját a Youtube csatornáján, ahol megosztja veletek versenyeit ő maga.
 
Miska a Sporteon csapatából


További hasznos termékek