Kezdődik az EB Glasgowban és a magyar úszók sem hiányozhatnak a startlistáról

Több ezer sportoló, hat sportág, egy város, ez az idei Európa bajnokság Glasgowban, számokban. A magyar úszók pedig természetesen nem hiányozhatnak a mezőnyből!

Mindazoknak, akik még nem hallották, tegnap kezdődött Glasgowban az EB, amely egészen augusztus 12-ig tart majd. A sportolók ezúttal is hat sportágban mérik össze az erejüket, az úszást is

Az idei Európa bajnokság akár az olimpiai játékokat is idézheti, az ötkarikás játékokig azonban még két évet várnunk kell. Ugyanis ez az első alkalom, hogy egy ilyen bajnokságon hat sportág képviseltetik. 

Milyen versenyszámokban találkoznak majd a sportolók? A már említett úszást leszámítva a saját sportágaikban csapnak össze a golfozók, kerékpározók, triatlonisták, evezősök és a gimnasztika képviselői is. Ennek értelme is van, hiszen Glasgowban megtalálhatjuk az alkalmas sportlétesítményeket. Csupán az atletikai rész zajlik majd Berlinben. 

 

Minket azonban főként az úszás érdekel értelemszerűen. A magyar úszók közül megvillogtatja tudását például Hosszú Katinka, Cseh László, Kapás Boglárka, Verrasztó Dávid, Késely Ajna és Milák Kristóf.

De olyan világklasszisok teljesítményét is nyomon követhetjük, mint Adam Peaty, Hannah Miley, Ross Murdoch vagy Duncan Scott.

Ami a vizisportokat illeti, nem hiányoznak majd a medencés sportágak és a nyíltvizi úszás, vagy a merülés és a szinkronúszás sem. 

Maga az úszás 43 versenyszámban zajlik majd és augusztus 3. és 9. közt lesz műsoron, a nyíltvizi 7 versenyszámra pedig augusztus 8. és 12. közt kerül majd sor, a merülés 13 versenyszámban kerül megrendelésre 6. és 12. közt, a szinkronúszást pedig 3. és 7. közt követhetjük figyelemmel.

Szorítsanak hát sportolóinknak és szurkoljanak nekik. ;-)



További hasznos termékek