Lábak, karok, minden harmóniában, avagy miként érjük ezt el?

Az előző részekben azt mutattuk be, miként használjuk helyesen lábainkat és karjainkat mellúszásnál. Most egy magasabb szintre lépünk,ez pedig az összmunka. Ahhoz, hogy megfelelően ússzon, nagyon fontos a lábak és karok harmonikus összmunkája.

A mozdulatsor ennél az úszásnemnél ciklikus, ami azt jelenti, hogy a kartempó után lábtempó következik. A lélegzetvétel mindig a tempózás fázisában zajlik még azelőtt, hogy az úszó elkezdené a nyújtás mozdulatát, amikor is minden mozdulat lejátszódik, mely lassítja az úszót. Tehát akkor, mikor a mellúszó behajlítja lábát és kezét pedig előre tolja.

Az úszó gyorsan és erőteljesen vesz levegőt. A kilégzésre a harmadik fázis végén kerül sor, mely a nyújtózás. Ez hosszabb,és nem csupán a száj jut szerephez, hanem az orr is. Minden rendszeresen zajlik, így egy ciklust egy belégzés és egy kilégzés alkot.

Bármilyen bonyolultnak is tűnhet a leírás, ne féljen, rendszeres edzéssel mindent könnyedén megtanulhat és automatizálhatja a mozdulatsort. ;-)További hasznos termékek