Mire szolgál a lábbója?

A lábbója, nyolcas vagy pullbouy egy segédeszköz úszáshoz. A lábak közé téve, rögzíti azokat, és ez által fokozza a karok munkáját. 

A lábbóják különleges úszódeszkák, amelyeket ellentétes módon használnak, mint a deszkákat. A lábak közé kell helyezni, és az úszók a kar technikáját javítják általuk. Habanyagból készült, szükséges felhajtóerővel. A lábbóják eltérő felhajtóerővel és méretben készülnek, de nem különböznek egymástól.

Egyes lábbóják teljesen szimmetrikusak, egyesek végei szűkebbek, mint a másik végek. Ez megkönnyíti a combok közötti tartást, és lehetővé teszi az úszók számára, hogy megváltoztassák a lábbója ellenállását a víz ellen.

Azonban a szivacs kiválasztásának fő kritériuma a méret. A nők vagy a juniorok számára ajánlatos kisebb méretű lábbóját választani, míg az izmos lábú férfiak inkább egy nagyobb lábbóját válasszanak, amely jobban megemel és a lábakat ideális vízszintes helyzetben tartja.

Tipp a végére: Próbálja meg a szivacsot a combtól a bokái közé nyomni. Még mindig tartod vagy már elúszott? ;-)További hasznos termékek