Mire való az úszódeszka?

Az úszódeszka a leguniverzálisabb segédeszköz az edzésekhez. Gyerekek és a felnőttek is úszhatnak vele, és a változatosságának köszönhetően minden úszó stílus gyakorolható általa. Végül, de nem utolsó sorban az úszódeszkák tarkítják és változatossá teszik az úszást.

Az úszódeszkák remek segítséget jelentenek a kezdő úszók számára, mivel úsznak a víz felszínén és az úszót megtartják. De jó szolgálatot nyújt a fejlett úszóknak is. Különösen arra  használatos, hogy rögzítsék a test egy részét, hogy az adott részre pl. a lábak munkájára tudjon az úszó koncentrálni. A legjellemzőbb tartás az, amikor a deszkát kinyújtott kézzel magunk előtt tartjuk, így a rúgás technikáját gyakorolhatjuk, valamint általa fokozhatjuk a rúgások erősségét.

A úszódeszka kiváló eszköz a vízzel való ismerkedéshez és a vízbe való lélegzéshez. Csak kezdjük a medence sekély végén, nyújtsuk a kezünket előre a deszkára támaszkodva, rugaszkodjunk el a faltól és a fejünket pedig fordítsuk a vízbe, és lebegjünk míg az oxigénünk el nem fogy.

Az úszódeszkával egyszerűen gyakorolható a mellúszás közbeni rúgás. Elég ha magunk előtt tartjuk a deszkát és máris gyakorolhatóak a rúgások.

A deszka a gyorsúszás edzésére is kiváló, megtartja a felső testrészünket, nekünk már csak a láb technikájára kell összpontosítani, mert hála a felhajtóerőnek megtartja a testet egy ideális vízszintes helyzetben, köznyelvben elmondható hogy, megakadályozza a süllyedést a medence aljára. A deszkát hasmánt magunk előtt kell tartani és már csak a helyes rúgásokra kell összpontosítani. Az oldal rúgások is gyakorolhatóak általuk, amikor is csak az egyik kezünkkel tartjuk a deszkát a másik a test mellett van. Ez alatt a gyakorlat alatt már edzést végez az oldalán. Használhatja a deszkát a karok erősítésére is.

A pillangó hullámzásra is alkalmazható a deszka. Fogjuk meg újra a deszkát hasmánt magunk előtt, ezután felváltva nyomjuk le a csípőt és mindkét lábat, ez a pillangó hullámzáshoz vezet. Az edzés megkönnyítése érdekében jó az uszonyok használata is.

Edzhető velük a hátúszás is.

Az úszódeszka és lábbója a legváltozatosabb segédeszközök kezdő úszók számára. Az úszónak segítenek fenntartani az ideális testhelyzetet a vízben, és megtartanii az úszás megfelelő irányát. Ezenkívül a deszkák habanyagból készülnek, és felhajtóerejüknek köszönhetően lebegnek és remekül szolgálnak azok számára, akik úszni tanulnak, vagy félnek a víztől. Most nézzük meg, hogyan válasszunk megfelelő deszkát és lábbóját.



További hasznos termékek