Mivel lepnek meg az Adidas fürdőruhái?

Az óceánokba minden évben nagyjából 8 millió tonna műanyag kerül. Tehát ha elképzel egy klasszikus tehergépkocsit olyan, mintha minden pillanatban egy rakomány műanyag hulladékot öntene az óceánba.Az a szám elrettentő!

Az elrettentő tényeknél maradunk még egy ideig. Jelen adatok szerint az óceánokban körülbelül 5 és negyed billió (!) darab műanyag található. Ezek az óceánban bomlásnak indulnak, kisebb részekre esnek, így nem meglepő, hogy jópár darab a halak testében köt ki.

Hogy konkrétak legyünk, nem is olyan régen tudósok egy csoportja az Atlanti-óceánból 600 méteres mélységből halászott ki 233 darab halat. Több mint a halak háromnegyedében találtak műanyag részeket. Nem meglepő tehát, hogy a tengeri halak nagyrésze, mely a tányérunkon köt ki, szintén tartalmaz ilyen műanyagot, s így mi tulajdonképpen a saját hulladékunkat fogyasztjuk el.

Ez a helyzet nem hagyja hidegen az Adidas vállalatot sem. Ugyanis olyan fürdőruhák gyártásába kezdett, melyek az óceánban található műanyag hulladékból készülnek. Már egy ideje hozzálátott olyan futócipők gyártásához is, melyek alap építőanyaga az óceánokból kihalászott műanyag hulladék. Ezt úgy dolgozzák fel, hogy úgynevezett Parley szálakká alakuljanak. A Parley egy olyan szervezetről kapta a nevét, mely az óceánok tisztaságát is szívén viseli, így egyességre lépett az Adidas vállalalttal.

Nem tarthatott tehát sokáig, míg a Parley anyag a fürdőruhákban is megjelent, melyeket webáruházunkban is megtalál. Ugye milyen csodaszép fürdőruhákról is van szó!

Hölgyeknek

Minden úszást kedvelő hölgynek jól áll majd az Adidas Parley Swimsui fürdőruha, melyet érdekes mintázat borít és tarka Blue/Coral/Pink színek jellemeznek. A Blue/Aqua fürdőruha hasonló tulajdonságokkal bír.

Ha a fürdőruha nevében nem látja a Parley szót, ne ijedjen meg. További szövetek készülnek műanyag hulladékból az Adidasnál. Ilyenek például az Infinitex+ és Infinitex Fitness Eco szövetek. Az első megnevezett szövetből készült az Adidas Performance modell, a másodikból pedig az Adidas Fitness Training Suit.

Uraknak

Természetesen a férfiakról sem feledkeztünk meg. Az Infinitex+ szövetet megtalálják az Adidas Infinitex+ Boxer és Trunks fürdőruhákban, melyek a Parley szervezettel együttműködésben készültek. Ugyanezt a szövetet találják az Adidas Graphic Boxer darabnál, melyet a jammer Adidas Fitness Parley modell egészít ki.

Ha pedig teljesen újrahasznosított anyagokból készült öltözékre vágyik, ne felejtse el beszerezni az Adidas Recycled Cap úszósapkát sem. ;)

Ússzon újrahasznosítottban!



További hasznos termékek