Motiválja magát az új évbe

Új évi fogadalmak.. Ezek azok a szavak, amely a óév vége felé és az új év közeledtével, szinte automatikusan eszünkbe jutnak. Sokan nem tulajdonítanak a fogadalmaknak jelentőséget, míg mások úgy érzékelik az új év érkezését, mint egy ideális időt arra, hogy elkezdjenek magukon munkálkodni, és ezért tervezik, hogy milyen változásokat szeretnének elérni. De a kérdés az, hogyan kell meghatározni a célokat, és mindenekelőtt még fontosabb, hogy hogyan kell kitartani.

És mi a fogadalmak lényege?

Ez meglehetősen alapvető kérdés, amely változhat. Alapjában véve azonban a fogadalmaknak az a céljuk, hogy az életben előrébb vigyenek. A jobb egészséghez. A nagyobb sikerhez. Nagyobb elégedettséghez. De hogyan lehet ezeket a dolgokat megvalósítani?

 

1) Elérhető célok kidolgozása

Sose vigyük túlzásba. Röviden a jóból is megárt a sok. Ha az elején kitűzött célok túl magasak, akkor könnyen előfordulhat, hogy nem érjük el őket, és ez elriasztana bennünket, és elkezdenénk kerülni a tevékenységet. Ami természetes reakció, kevesen szeretnének csalódást okozni.

Természetesen ez azt jelenti, hogy elkerüljük a frusztrációt, amikor reális célokat tűzünk ki. Határozza meg fokozatosan a határait.

Nincs értelme annak, hogy hetente öt alkalommal eddzen (vagy ússzon), amikor tényleg tudja, hogy csak hetente háromszor van ideje. Legyen valósághű és hozzon létre egy működő képzési tervet.

2) Ha szeretne megtanulni helyesen úszni, találjon edzőt

Függetlenül attól, hogy kezdő vagy rendszeresen úszik, de soha nem próbált úszni edzővel, keressen egyet. Legalább próbálja ki. Ne dőljünk be az illúziónak, hogy egyedül mindent megtanulunk. Azt nem állítom, hogy ez nem lehetséges, de sokkal nehezebb, és megeshet, hogy rosszul tanuljuk meg, és a rossz szokások nehezen felejthetők el. Ilyenkor megeshet, és rájövünk, hogy az úszás nekünk nem megy és feladjuk. Ez az oka annak, hogy az edző visszajelzése hasznos. Ezen kívül az edző fontos szerepet játszik a motivációnkban.

3) Jutalmazzuk meg magunkat

Gyakran elfelejtjük, de ha megjutalmazzuk magunkat egy jól elvégzett tevékenység után, akkor azt a tényt hozza, hogy legközelebb még jobban akarjuk majd csinálni. A jutalmazási rendszer, akár tetszik, akár nem, egyszerűen az ősi agystruktúra része, amely más állatokkal közös. A jutalmak alapján tanítjuk a háziállatokat engedelmességre, valamint mi neveljük gyermekeinket, és igen, akkor hatékonyabb a tanulás, ha jutalmazunk.

Lassan induljon el, rendszeresen végezzen tevékenységet és jutalmazza magát. Vegyünk magunknak a  jól elvégzett feladatért szép dolgokat, vegyünk forró fürdőt. Az eredmények meg fognak érkezni.

4) Írjon

Vezessen naplót. Miért? Ahhoz, hogy áttekintést kapjon az elért eredményekről, a sikereiről, de a hibáiról is. Ráadásul, ahogyan az írásai gyarapodnak, tudni fogja, hogy valóban valamit csinál, és a haladás az idő múlásával megindul.

5) Ne félj a kudarctól

Ez egy nagyon fontos pont. Mindannyian emberek vagyunk, és néha megbotlunk. Ne aggódj. A botlások, a hibák és kudarcok az élet része. Ne félj a kudarcoktól, fogadd el őket, és ígérd meg, hogy legközelebb jobb lesz.

6) Kiabáljuk ki a világba

Mondjuk el mindenkinek. Írjuk ki a Facebook-ra. Írjuk ki az Instagramra. Sok barátod biztosan kíváncsi lesz a céljaidra. Ezenkívül biztosan meg szeretné osztani barátaival az elért eredményeket, és akár a lájkok száma is további motivációt adhat.

 

7) Keressünk társat

Amikor szétkürtöli terveit a világba, mit szól egy társ megtalálásához? Vele megoszthatja az elért eredményeket és kudarcokat, és akár edzésekre serkentheti őt is.

 

Érdekesség a végére

A felnőtt emberi agyban minden nap több ezer új neuron keletkezik, különösen a hippokampuszban, amely részt vesz a tanulási és emlékezési folyamatokban. Tudja azonban, hogy mi teszi lehetővé ezeknek a neuronoknak a növekedését?

Torna és aerob tevékenység, ezek olyan tevékenységek, amelyek támogatják az új neuronok kialakulását, javítva a memóriát. De van egy horogja. Egyes források azt állítják, hogy 28 órával a gyakorlat után ezek az új neuronok meghalnak. Ezért jobb, ha megerősíti őket, hogy ne haljanak el.



További hasznos termékek