Pántok típusai és állíthatósága

A szemüveg szerves része a pántja. Most eláruljuk, milyen fajtákkal találkozhat.

Minden úszószemüvegnek kissé eltérő pántja van. Legtöbbjük szilikon anyagból készül. A szilikon egy tartós, antiallergén anyag, jó rugalmassággal. Vessünk egy pillantást a leggyakoribb pántok fajtájára.

Egyszerű

Az úszószemüveget csak egy db pánt tartja, mely bármilyen vastagságú lehet vagy akár hátul kettéágazhat. Az előnye az egyszerűségében rejlik, melyet nagyon egyszerű fel és le venni, ezért rendkívül népszerű a gyerekek körében.

Dupla

Ez a típusú pánt egy darabból áll, mely kétszer van átfűzve a szemüvegen. Az előnye, hogy jobban tart a fejünkön, mivel az egyik darabját úgy helyezhetjük el a fejünkön, ahogy nekünk tetszik.

 

Középen kettéágazó

Ez a típus a fentiek kombinációja. A lencséktől húzódik a pántja, mely hátul kettéágazik. Előnye abban rejlik, hogy könnyebben állítható és biztonságosabban tartja a szemüveget a fejünkön.

 

 

 

Pántok beállítása

Számos módon állíthatja be az úszószemüveg pántjait.

Oldalsó csatok

A szemüveg oldalán, általában a szemlencsék mellett, csatok találhatóak a pántok meghúzására. A csatok vagy a részét képezik a lencsének, vagy pedig a pántokon találhatóak. A pánt mindkét vége meghúzható vagy kiengedhető.

 

 

 

Gyorscsatok

Leggyakrabban kettős azaz dupla pántoknál használják. Egy egyik pántra csatot rögzítenek, melybe a pántok végeit húzódnak. Létezik viszont olyan darab is, mely két pántból áll,és a lenti és fenti részén is csat található.



További hasznos termékek