Speedo magyar stílusban. Interjú Bára Prochádzkovával sales manager-el.

A Speedo márka túlzás nélkül a sport úszás legendája. Bára Procházková sales manager szerepében azzal törődik, hogy a Speedo úszódresszek és kellékek a gyártótól az üzleteken keresztül a vásárlóhoz jusson. Hát fejeket az olvasásba! ;-)

Bára, miről szól a te munkád? Mióta dolgozol a Speedo-nak?

A névjegykártyámon “sales manager-ként” szerepelek Magyarország, Csehország és Szlovákia számára. Ez azt jelenti, hogy a vásárlóim portfóliójáról gondoskodom. Továbbá, munkakörömbe tartozik a előrendelés, reklamációk. Röviden igyekszem, hogy Magyarországon minden úszni vágyó választani tudjon magának a Speedo dolgaiból és teljes felszerelése lehessen a medencében. Mind erről már nyolc éve gondoskodom.

Hogyan néz ki egy munkanapod?

Ez főleg attól függ, milyen időszakban kérdezed. Kétszer évente előrendelések zajlanak, amikor az üzleteknek bemutatom az új kollekciót,mely eladásra kerül fél év múlva. Tehát pontos becslést igényel, hogy mi az ami az úszóknak tetszeni fog a jövőben. A megrendelések alapján a gyártásba kezdenek. Már most találhattok nálam 2018-as mintákat, tehát néha elég nagy káosz uralkodik, de ez az ami engem felpezsdít, sohasem unatkozom.:-)

Hogyan jutottál ehhez a munkához? Aktív úszás által vagy véletlen volt?

Mindig is a sport érdekelt, testnevelés szakon végeztem, de tudtam , hogy tanítani vagy edzeni nem szeretnék. A sport a mindenem és össze szerettem volna kötni a munkával. Konkrétan a Speedo-val a gimnáziumban, az egyik osztálytársam által kerültem kapcsolatba.

Hogyan és mi által inspirálódik a Speedo? Különösen a junior modellek gyakran nagyon tarkák és dizájnosak;-)

Az inspiráció körülöttünk van, körül vesz minket - rengeteg függ a tervezőtől, hogy milyen figyelmes és leleményes. Ezen az éven a riói olimpiának köszönhetően, az úszódresszeket trópusi állatok és tarka színek díszítették. Továbbá iPhone, TV is megtalálható volt az úszódresszeken… Tehát nem félünk az új trendektől :-)

 

Miért gondolod, hogy a Speedo annyira közkedvelt úszó márka?

A kérdés jó! Az én véleményem szerint azért, mert nem fél az innovációtól. Jelenleg a Speedo az úszódressz kollekciót az óceánokból kihalászott műanyag flakonokból gyártja. Nem félt lecserélni a műanyag csomagolást papírra, hogy a természetet megkönnyítse több tonna műanyagtól. Ami a történelmet illeti - Speedo volt az első aki meg merte kockáztatni és új szabást adott a dresszeknek, előtte szinte ruhában úsztak az úszók. 2008-ban a Speedo verseny úszódresszel rukkolt elő, melyet az úszók, akik érmet szereztek Pekingben 98% öltött magára. Röviden hihetetlen történelemmel rendelkezik, jelennel és szintén jövővel is.:-)

Készül a Speedo a 2017-es évre valami különlegessel? Mire számíthatunk?

Természetesen! Egy része már megtalálható az üzletünkben, mint pl. a Speedo Fastskin Prime Mirra, új színek a Speedo Fastskin3 Elite Mirror modelltől és hamarosan érkezik a teljes úszódressz kollekció, beleértve a gyerek színes modelleket is és a hölgyeknek az eco-friendly úszódressz újrahasznosított műanyagból H2O Active. Nyáron pedig várhatjátok az új segédeszközöket.

 

Most pedig vissza hozzád Bára. Mi az ami a legjobban szórakoztat a munkád során?

Az, hogy itt minden nagyon él és sohasem unatkozom. Másik dolog pedig az, hogy emberekkel dolgozhatom, nagy örömmel találkozom személyesen a vásárlóinkkal, baráti kapcsolatot ápolunk.

Eltudod képzelni, hogy mit csinálnál, ha nem létezne a Speedo?

Igen, biztosan valami hasonlóba vágnám a fejszémet, vagy épp ellenkezőleg, valami teljesen másat, ki tudja :-) Lehet, hogy csak síelnék Új-Zélandon :-)

  

 

Ha “kikapcsolod” a Speedo-t, milyen dolgok töltik ki a szabadidődet?

Futás, úszás, síelés, kerékpár, filmek, barátok, család, utazás… Általános klasszikus dolgok :-)

Még egy utolsó kérdés így a végére - mit gondolsz, miért kellene azoknak, akik eddig még nem úsznak, esélyt adniuk az úszásnak?

Legfontosabb ha valakinek, vagy saját magadnak meg tudod menteni az életét az által, hogy úszni tudsz. Szükséges, hogy erőt és bátorítást adjunk azoknak, akik nem tudnak úszni, hogy legyőzzék félelmüket és átéljék azt az érzést amit mi akik tudunk, már rég elfelejtettünk. Az öröm, mikor pár métert leúszol anélkül, hogy érintenéd a földet, megfizethetetlen. Idővel magabiztosságot nyersz. Attól eltekintve, hogy az úszás nem a legközkedveltebb sport, szinte mindenki szokott fürödni nyáron tavakban, folyóban, tengerben és mindenki legalább egy pár karhúzást véghez visz. Na és miért ússzunk inkább, mint fürdőzzünk? Mert még jobb érzés az, ha elúszol valameddig, aztán még gyorsabban és még ügyesebben szeretnéd csinálni. Hajt a hajtóerő. Úszással nem kopnak az ízületek és mozgásra mindenkinek szüksége van. Mindenkinek ajánlom a párban úszást :-)

 

 

Bára, nagy köszönet a válaszaidért és kívánom, hogy a Speedo-nál mindig elégedett légy;-)



További hasznos termékek