Új Sporteon arc a fedélzeten - ismerkedjetek meg Miska Prochádzkovával!

Hurrá, ismét bővültünk egy taggal! Csapatunkba Miska Prochádzková úszik - szimpatikus, még diák, de úszásban már több éves tapasztalattal rendelkezik. Multifunkciós emberke ként csatlakozik hozzánk és segít nekünk a fotózásban, videó vágásban és mindenféle másban is. Már előre örülünk neki :-) Többet elárul magáról a blogunkban, olvassátok...

Miska, a blogunkon a Dániában való úszásról írtál, mivel csere diákként félig északi voltál. Örülünk, hogy egy kis időre megint visszaköltöztél hozzánk és a csapatunkat gyarapítod :-) Mi érdekeset árulsz még el magadról? Ki vagy?

 

Ki vagyok? Egy lány vagyok Prágából, 21 éves és talán az egyetlen ember aki imádja a hideget és a telet. Szívesen utazom és ismerkedem. Továbbá rajongom a sportért, főleg az úszásért és a síelésért, de azért túlzásba sem viszem.

 

Mit nyújt számodra a külföldön való tanulmány? Elég fiatalon utaztál ki, mikor még más hasonló korú diák, csak ismerkedik a főiskolával.

 

Az utóbbi időben rájöttem, hogy olyan ember típus vagyok, aki sehol sem bírja sokáig. Az egész világot be akarom utazni és megismerni, így sehol sem szabad túl sok időt vesztegetnem. A külföldön való tanulmányok elég nagy lépésnek számít, de én már a közép iskolán is kipróbáltam, hogy milyen távol lenne a szülővárosomtól. Nem egész három hónapot au-pair-ként tevékenykedtem Írországban és rá egy évre pedig Spanyolországban. Az ember sok mindenre rájön, új barátokat talál, új úszás formát választ és a leglényegesebb, hogy mindig csak magadra számíthatsz. Elég nehéz család és régi barátok nélkül lenni, de viszont ezeket épp ilyenkor kezdjük el becsülni és kiélvezni minden egyes közösen töltött pillanatot.

Arról, hogy milyen úszni Dániában már írtál, de milyen Dániában az élet és milyen különbségek vannak közép Eu és észak között? Erről mesélj kérlek.

 

Természetesen egészen más. Ami elsőször eszembe jut az az időjárás.Az embernek mindig számítson a rossz időre, főleg esőre és szélre. Őszinten, örülök, hogy a jelenlegi telet itthon töltöm :D. Másik részről viszont megtanított melegen öltözködni és becsülni minden napot amikor jó az idő. Egyes dolgok nagyon jók Dániában, pl. épp az, hogy tanulhatok itt költség mentesen, de viszont minden más itt nagyon drága. Másik pozitívum, hogy mindenki biciklin közlekedik, iskolába, munkahelyre, buliba… Így tudom, hogy minden egyes nap teszek az egészségemért.

 

Most az úszásra terelném a szót. hogyan ismerkedtél meg vele? Az emberek nagy részét a szülők vezetik hozzá, hogy volt ez a te esetedben?

 

Én sem vagyok kivétel, az én esetemben főleg anyukám vitt rá. Az idősebb testvérem szintén úszik őt ez szórakoztatta így engem is rávezettek. Nagyon hálás vagyok neki ezért.

Ez tegnap történt, mikor épp edzésre tartottam, sms-t kaptam tőle, hogy el ne felejtsem az úszást. :)) Jobb időtöltést és barátokat akiket az úszás által szereztem, nem is kívánhatnék magamnak.

Áruld el nekünk mi motivál a folytonos úszásra? Inkább hobbi szintű a rajongásod és az élmény miatt úszol, vagy a teljesítmény az ami motivál?

 

Teenager éveimben leginkább a verseny úszás motivált és, hogy megmutassam mindenkinek, hogy milyen jó vagyok benne. Idővel pedig már kezdett untatni ez és most már magáért az élményért úszom.

 

Mi számodra az edzésekben a legnagyobb kihívás? Min kell a legtöbbet dolgoznod?

 

Jelenleg a legnagyobb kihívás számomra reggel a hideg vízbe ugrani, de miután leúszom 25métert, már jobban érzem magam. Hosszabb ideig nem voltam medence közelben, így most kondíció nélkül vagyok és jelenleg ezen dolgozom.

 

Hogyha épp nem úszol mivel töltöd a szabadidőd?

 

Család, barátok vagy valamilyen más sport. Az elkövetkező hétvégék tele lesznek síeléssel és biatlon nézéssel. Szívesen fedezem fel szülővárosomat, mindig van mit felfedezni :)

Téma amit sok fiatal úszó old mostanság…. Hogyan sikerül összehozni a tanulást és az edzéseket? Összetudnád hasonlítani a Dán és Cseh viszonyokat?

 

Középiskolában sokat idegeskedtem az edzések miatt, hogy hogyan fogom összeegyeztetni az egészet. Mostanra már örülök minden egyes vízben eltöltött percnek. Jelenleg az összes iskolámmal felmerülő dolgot és problémát a számítógép és internet segítségével oldom, tehát rajtam áll, hogy hogyan osztom be az időmet. A sporteon csapatában pedig annyira rendesek, hogy elnézik nekem a reggeli edzéseket. :)

 

Mi leszel ha “nagy leszel, van esetleg valamilyen eddig beteljesítetlen álmod az életben?

 

Én soha sem voltam az a fajta ember, akinek nagy álmai vannak. Én csak élem az életem. Soha sem tudtam, hogy mi leszek ha felnövök. Ebben elveszett léleknek tartom magam. Jelenleg az jut eszembe, hogy olyan munkát szeretnék amely utazással jár, az egész világ körül.

 

Remélem, hogy ez után a párbeszéd után, nem rúgnak ki a Sporteontól.

Most pedig áruld el nekik, melyik a kedvenc úszó kelléked, had inspirálódjanak az úszóink is. ;-)

 

Az úszó pipa! Ennek köszönhetően gyorsúszás közben nem kell a levegő vételre figyelnem, de nyugodtan a kéz munkájára összpontosíthatok. Valamint az úszó deszka, mivel így nyugodtan beszélgethetek a szomszédos úszóval.

 

Miska, köszönjük szépen! Most pedig merüljünk bele a munkába, sok minden vár ránk! :-)



További hasznos termékek