30 nap cseregarancia
Óriási úszás felszerelés választék
Szakértők, és lelkes úszók vagyunk

Úszósapkák szövetei

Miből gyártják az úszósapkákat?

Az úszósapkák többféle szövetből készülnek. Ha tovább olvastok, megtudhatjátok előnyeit és hátrányait.

 

Anyag úszósapka lycra-ból (rugalmas szövet)

Az anyag sapka hasonló vagy (azonos) szövetből készül, mint az úszódresszek. Egy elasztikus szintetikus szövetről van szó, mely gyorsan szárad, tartja a színét és rugalmas. A sapka szélén általában hozzávarrott gumi található, hogy a sapka jobban tartson. Leggyakrabban ezek a sapkák több részből vannak összevarrva. Az előnyei azok, hogy nem húzzák a hajat, könnyen felvehető, a fejhez alkalmazkodik még akkor is ha a hajunk össze van fogva. Hátránya a többi típusú sapkával szemben az, hogy tovább szárad.

Latex úszósapkák

A latex szövet nagyon elasztikus és alkalmazkodó. A latex sapkák sokkal vékonyabbak mint pl. a szilikonból készültek. Az előnyük abban rejlik, hogy a fejhez jobban alkalmazkodnak, rugalmasabbak és nem olyan szilárdak. A latex sapkák nem engedik át a vizet és elég őket használat után megtörölni. Másik nagy előnyük az áruk, az olcsóbb sapkák közzé tartoznak. A hátrányuk az, hogy alacsony az élettartamuk, mivel könnyedebbek ezért gyorsabban szakadnak. Továbbá nehezebb őket a fejre húzni, a latex húzhatja a hajat.

 

 

Szilikon úszósapkák

Szilikon sapkák, a legkeresettebbek. A szilikon egy rugalmas szövet és az élettartama is aránylag hosszú. Vízálló és tartós. A szilikon sapkákat elég megtörölni és szárazak lesznek. Többféle típusban és formában készülnek. Hátránya az, hogy elég szilárd ezért a felöltése elég nehézkes, főleg hosszú hajra.

  

Egyéb szövetek

Ide sorolhatjuk a spandex és szilikon kombinációját. A spandex úszósapka az anyag és szilikon határán helyezkedik el. A belső része kellemes anyag, mely nem húzza a hajat, a külső rétege pedig vízhatlan. Ez a szövet drágább mint az általános szövetek, de kényelmesebb. A sapka könnyen felvehető, de fontos, hogy a méret megfelelő legyen, különben könnyen lecsúszik.

Úszósapkákat gyártanak még más műanyagokból is. Úszásra viszont a fent említettek a legalkalmasabbak.További hasznos termékek