30 nap cseregarancia
Óriási úszás felszerelés választék
Szakértők, és lelkes úszók vagyunk

Válasszon megfelelő úszófelszerelést gyermeke számára

Válasszon megfelelő úszófelszerelést gyermeke számára

Az úszás az egyik legbiztonságosabb és legegészségesebb sport, amiről már a blogunkban nem egyszer szó volt. Ez felnőttek és gyerekek esetében egyaránt igaz. A gyermekek esetében az úszás különösen fejleszti az aktív és természetes mozgást, elősegíti a gyermek pszichomotorikus fejlődését vagy javítja a fizikai koordinációs készséget. Nem beszélve arról, hogy pozitívan hozzájárul a szív-és érrendszer fejlődéséhez.

Ez csak egy rövid ismertető az előnyökről, melyeket az úszás biztosít a gyermekek számára. Habár ahhoz, hogy az úszás igazi szórakozás legyen, gyermekeinknek megfelelő felszerelésre van szükségük.

Miért fontos, hogy a gyerekeknek minőségi fürdőruhájuk legyen?

A minőségi fürdőruha minden szinten kulcsfontosságú elem. A profiknak és azoknak is, akik még csak ismerkednek a vízzel. A minőségi fürdőruhának elsősorban ellenállónak kell lennie, nem korlátozhat a mozgásban, kényelmes, és ami gyermeke számára is fontos lehet, ezekben a fürdőruhákban biztosan divatos lesz, és nem fog szégyenkezni társai előtt sem.

Melyek a megbízható márkák?

Ami a minőséget és a gyönyörű megjelenést illeti, mellyel a gyermekek feltűnhetnek a medencénél, egyértelmű választás a Funkita vagy a Funky Trunks márkák termékcsoportja. A C-Infinity szövet, amelyből ezeket a fürdőruhákat készítik, tartós és kiváló a szabása, és azok a minták és színek! Egyszerűen nagyszerűek!


Sőt, a világhírű Speedo márkai fürdőruhái sem maradnak szégyenben. A fürdőruhák tükrözik a tervezők kreativitását is. Akár szabadidő, tréning, egyrészes vagy kétrészes fürdőruháról van szó, a lányok biztosan tudnak választani. A fiús darabok is nagyon népszerűek, és a minőségi anyagokon túl remek mintákkal rendelkeznek. 

Ha gyermeke a visszafogott színes minták nélküli fürdőruhát szereti, ne hagyja figyelmen kívül a lányok és fiúk számára készült Jaked fürdőruhákat, vagy tekintse meg a híres Mad Wave márka termékeit. Annak ellenére, hogy valamivel visszafogottabb mintákkal rendelkeznek, bátran támaszkodhat a felhasznált anyagok minőségére.

Fordítson elég figyelmet a választásra

A megfelelő fürdőruha méret kiválasztásáról már itt írtunk. A kiigazodás mérettáblázatok dzsungelében kicsit bonyolult lehet, s amikor szárazon próbálja fel a választott darabot, a fürdőruha jól illeszkedhet, azonban úszásnál szoríthat, korlátozhatja a mozgásban és kissé kényelmetlenül érezheti magát.

Különösen ami a lányos fürdőruhákat illeti, rossz méret választása esetén a fürdőruha korlátozhatja a kéz és a hát mozgását, amivel megnehezíti az úszást. Ezért ügyeljen arra, hogy alaposan megnézze a fürdőruhák méret táblázatait.
Azonban nem ritka, hogy a különböző márkáknál a méret számozása kicsit eltérő, ami márkától függően változik. Például ha megfelel az egyik márka 26-os mérete, lehetséges, hogy egy másik márkánál nem ez lesz a megfelelő választás 

Itt az idő a kiegészítőkre

A fürdőruha a fiatal úszók legfőbb felszerlése. Ne felejtse el azonban, hogy a fürdőruha kiválasztásával nem ér véget a felszerelés beszerzése, fontos észben tartani, hogy a kényelmes úszáshoz elengedhetetlen az úszószemüveg vagy az úszósapka.

Az úszószemüvegek esetében márkák soráról beszélhetünk, amik garantálják a minőséget, az ellenállóságot és a tartósságot. Ugyanúgy mint a fürdőruháknál, az úszószemüveg esetében is gondolni kell a kényelmes úszásra, mivel abban a pillanatban, amint gyermeke teljes kényelemben érzi magát és nem azzal foglalkozik majd, hogy hol mi nyomja, és teljesen az edzésre tud figyelni.

Az Aqua Sphere Seal Kid 2, a Speedo Rift Junior vagy például a Speedo Futura BioFuse szemüvegei fantasztikusak. Ha gyermeke dioptriás szemüveget visel, dioptriás úszószemüveg is szerepel kínálatunkban, ilyen például az Emme Atlanta vagy a Speedo Opal Optical.

Nem feledkezhetünk el az úszósapkáról sem, amely védi a hajat a klór hatásaitól és megakadályozza, hogy a gyermek haja a szemébe hulljon. Ne felejtsen el gyermekének törölközőt, sporttáskát csomagolni, és egy ivópalack is jól jöhet.

Mindent bele, hadd ússzon!További hasznos termékek