Válasszon megfelelő úszófelszerelést gyermeke számára

Az úszás az egyik legbiztonságosabb és legegészségesebb sport, amiről már a blogunkban nem egyszer szó volt. Ez felnőttek és gyerekek esetében egyaránt igaz. A gyermekek esetében az úszás különösen fejleszti az aktív és természetes mozgást, elősegíti a gyermek pszichomotorikus fejlődését vagy javítja a fizikai koordinációs készséget. Nem beszélve arról, hogy pozitívan hozzájárul a szív-és érrendszer fejlődéséhez.

Ez csak egy rövid ismertető az előnyökről, melyeket az úszás biztosít a gyermekek számára. Habár ahhoz, hogy az úszás igazi szórakozás legyen, gyermekeinknek megfelelő felszerelésre van szükségük.

Miért fontos, hogy a gyerekeknek minőségi fürdőruhájuk legyen?

A minőségi fürdőruha minden szinten kulcsfontosságú elem. A profiknak és azoknak is, akik még csak ismerkednek a vízzel. A minőségi fürdőruhának elsősorban ellenállónak kell lennie, nem korlátozhat a mozgásban, kényelmes, és ami gyermeke számára is fontos lehet, ezekben a fürdőruhákban biztosan divatos lesz, és nem fog szégyenkezni társai előtt sem.

Melyek a megbízható márkák?

Ami a minőséget és a gyönyörű megjelenést illeti, mellyel a gyermekek feltűnhetnek a medencénél, egyértelmű választás a Funkita vagy a Funky Trunks márkák termékcsoportja. A C-Infinity szövet, amelyből ezeket a fürdőruhákat készítik, tartós és kiváló a szabása, és azok a minták és színek! Egyszerűen nagyszerűek!


Sőt, a világhírű Speedo márkai fürdőruhái sem maradnak szégyenben. A fürdőruhák tükrözik a tervezők kreativitását is. Akár szabadidő, tréning, egyrészes vagy kétrészes fürdőruháról van szó, a lányok biztosan tudnak választani. A fiús darabok is nagyon népszerűek, és a minőségi anyagokon túl remek mintákkal rendelkeznek. 

Ha gyermeke a visszafogott színes minták nélküli fürdőruhát szereti, ne hagyja figyelmen kívül a lányok és fiúk számára készült Jaked fürdőruhákat, vagy tekintse meg a híres Mad Wave márka termékeit. Annak ellenére, hogy valamivel visszafogottabb mintákkal rendelkeznek, bátran támaszkodhat a felhasznált anyagok minőségére.

Fordítson elég figyelmet a választásra

A megfelelő fürdőruha méret kiválasztásáról már itt írtunk. A kiigazodás mérettáblázatok dzsungelében kicsit bonyolult lehet, s amikor szárazon próbálja fel a választott darabot, a fürdőruha jól illeszkedhet, azonban úszásnál szoríthat, korlátozhatja a mozgásban és kissé kényelmetlenül érezheti magát.

Különösen ami a lányos fürdőruhákat illeti, rossz méret választása esetén a fürdőruha korlátozhatja a kéz és a hát mozgását, amivel megnehezíti az úszást. Ezért ügyeljen arra, hogy alaposan megnézze a fürdőruhák méret táblázatait.
Azonban nem ritka, hogy a különböző márkáknál a méret számozása kicsit eltérő, ami márkától függően változik. Például ha megfelel az egyik márka 26-os mérete, lehetséges, hogy egy másik márkánál nem ez lesz a megfelelő választás 

Itt az idő a kiegészítőkre

A fürdőruha a fiatal úszók legfőbb felszerlése. Ne felejtse el azonban, hogy a fürdőruha kiválasztásával nem ér véget a felszerelés beszerzése, fontos észben tartani, hogy a kényelmes úszáshoz elengedhetetlen az úszószemüveg vagy az úszósapka.

Az úszószemüvegek esetében márkák soráról beszélhetünk, amik garantálják a minőséget, az ellenállóságot és a tartósságot. Ugyanúgy mint a fürdőruháknál, az úszószemüveg esetében is gondolni kell a kényelmes úszásra, mivel abban a pillanatban, amint gyermeke teljes kényelemben érzi magát és nem azzal foglalkozik majd, hogy hol mi nyomja, és teljesen az edzésre tud figyelni.

Az Aqua Sphere Seal Kid 2, a Speedo Rift Junior vagy például a Speedo Futura BioFuse szemüvegei fantasztikusak. Ha gyermeke dioptriás szemüveget visel, dioptriás úszószemüveg is szerepel kínálatunkban, ilyen például az Emme Atlanta vagy a Speedo Opal Optical.

Nem feledkezhetünk el az úszósapkáról sem, amely védi a hajat a klór hatásaitól és megakadályozza, hogy a gyermek haja a szemébe hulljon. Ne felejtsen el gyermekének törölközőt, sporttáskát csomagolni, és egy ivópalack is jól jöhet.

Mindent bele, hadd ússzon!



További hasznos termékek