A szemlencse típusai

A lencsék tömítése az arc és a szemgolyó szilárd héja között helyezkedik el. Számos típus létezik, és bemutatjuk azokat, melyekkel leggyakrabban találkozhatsz.

Tömítés nélkül (svéd)

Még az úszószemüvegek is léteznek tömítés nélkül. Verseny úszószemüvegről van szó, amelyek alacsony profillal rendelkeznek ahhoz, hogy az úszás során a lehető legkevesebb ellenállást biztosítsák. Néha a kényelem rovására. Ezek a szemüvegek pusztán vákuum segítségével tartják magukat az arcunkon. Ezeknek a szemüvegeknek az a hátránya, hogy nehezebben lehet őket megszokni, és eleinte az arcon lévő lenyomatok fájdalmasak lehetnek. Az ilyen szemüvegeket, svéd úszószemüvegnek nevezik.

 

Neoprén tömítés

Az ilyen típusú szemüvegek vékony, neoprén réteggel rendelkeznek a szem körül. A neoprén tömítés puha, de alacsonyabb élettartammal rendelkezik. A neoprén általában idővel megszilárdul vagy deformálódik. Ennek a tömítésnek az előnye a magas kopásállóság, de gyakran a tömítés rovására.

 

Szilikon tömítések

Ez a fajta a leggyakrabban használt. A szilikon antiallergén és kellemes anyag. Hosszú életű és nem reped. Nagyon fontos, a szilikon tömítés feldolgozása, amely kipréselhető vékonyan vagy vastagabban. A vékony tömítések gyártási költsége magasabb, de nagyobb a kényelem és a feszesség aránya, ezért ez a tömítés a drágább szemüvegeknél jelenik meg. Különleges egy másik speciális szilikon tömítés is, amely a búvár maszkéhoz hasonlít. A szemöldökön átnyúlik, és mindkét lencséhez csatlakozik. Ez elsősorban azoknak az úszóknak készült, akiknek nem felel meg az átlagos tömítés.

Termoplasztikus gumi

Kiváló minőségű tömítés. Hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a szilikon, de erősebb és hosszabb élettartamú. Ezekből a tömítésekből kiváló minőségű szemüveg készül, de magas áron. Első pillantásra nagyon hasonlít a szilikonra.

 

És most az orra helyezzük a figyelmünket. Tudta, hogy jelenleg többféle orrnyereg létezik? Nézzük meg őket a következő cikkben.



További hasznos termékek