A szemüvegek tömítéseinek típusai

A tömítések az arc és a merev lencsék keretei között található. Létezik egy jó néhány típus és mi bemutatjuk önöknek azokat, amelyikkel leggyakrabban találkozhattok.

Tömítés nélküli (svéd típusú)

Az úszószemüvegek is lehetnek tömítés nélkül. Verseny úszószemüvegről van szó, melynek alacsony profilja van, hogy minél kisebb ellenállást hozzanak létre a vízben. Néha a kényelem rovására. Ezek a szemüvegek az arcon pusztán a nyomás miatt tartanak. A hátránya ezeknek a szemüvegeknek az, hogy nehezebben lehet őket megszokni és eleinte fájdalmas lenyomatokat hagyhatnak. Ezeket a szemüvegeket általában svéd úszószemüvegeknek nevezzük.

Neoprén tömítés

Ezek a szemüvegek gyengébb neoprén réteggel vannak ellátva a szem körül. A neoprén tömítés kényelmes, puha de az élettartama rövidebb. A neoprén idővel megkeményszik vagy deformálódik. Az előnye ennek a tömítésnek a kényelem, komfort viselésekor.

Szilikon tömítés

Ez a fajta a legkeresettebb. A szilikon antiallergén és nagyon kellemes anyag. Az élettartama hosszú és nem töredezik. Nagyon fontos a szilikon tömítésének a feldolgozása, mely lehet préselve vékonyan vagy vastagon. Az előállítási költsége a vékonyabb tömítésnek drágább, de a komfortja is magasabb ezért a drágább szemüvegeknél használatos. Különleges a másik szilikon tömítés is, mely a búvár szemüvegeknél használt tömítést juttatja eszünkbe. A szemöldök felé ér és egyesíti mindkét szemlencsét. Leginkább úszóknak van gyártva, akiknek az átlagos tömítések nem illeszkednek.

Termoplasztikus gumi

Nagyon minőséges tömítés. Hasonló tulajdonságai vannak mint a szilikonnak, de szilárdabb és tartósabb. Ez a tömítés a magasabb árkategóriájú szemüvegeknél használatos. Első látásra nagyon hasonlít a szilikonosra.

Most pedig a hangsúlyt az orra fektetjük. Tudtátok, hogy jó pár fajta orrnyereg létezik? Nézzük hát meg a következő cikkünkben.



További hasznos termékek