Az orrnyereg típusai

Az úszószemüvegek orrnyergére összpontosítva.

Orrnyereg

Egy újabb dolog, az úszószemüvegeken amit meg kell vitatunk, az orrnyereg. Minden típusú orrnyeregnek vannak előnyei és hátrányai, és minden úszó számára más felel meg. A szemüvegeken leginkább az alábbi orrnyergek a gyakoriak.

Állítható orrnyereg 

Ez a típus többnyire szemüvegre van rögzítve, és több féle helyzetbe is áthelyezhető. Több barázda helyezkedik el rajta, melynek segítségével a lencséket eltudjuk távolítani vagy közelíteni. Az állítható orrnyereg lágy műanyagból készül, és bizonyos típusok esetén még egy neopréndarab is támogatja az orr nagyobb kényelmét.

Cserélhető orrnyereg

Ez az a fajta orrnyereg, amely eltávolítható a szemüvegekből és kicserélhető egy másikra, probléma mentesen. Ennek a típusnak az előnye, hogy a csomagban szereplő többféle méretből választhat. Alkalmas azok számára, akiknek szemei egymáshoz közelebb vagy távolabb helyezkednek el. Az egyes részek tömör műanyagból készülnek, a végükön kisebb csőrökkel. A csőrök által csatlakoztatjuk a lencsékhez. Minden tökéletesen illeszkedik, és sehol sem bukkan ki az orrnyereg vége.

 

Szilárd orrnyereg

Ez a fajta nem állítható. Ez azt jelenti, hogy a szemlencsék csatlakoztatása rögzített. A szilárd orrnyergek lágy műanyagból vagy szilikonból készülnek, és könnyen alkalmazkodnak az úszó arcához. Ez az orrnyereg törhetetlen, ami előnyére szolgál más típusokkal szemben.

 

És van itt még egy dolog, amit jó tudni, amikor úszószemüveget választ, ami nem más mint a pánt.



További hasznos termékek