Az orrnyergek típusai

Az orrnyergek típusaira fókuszálva

Orrnyereg

A másik dolog, amiről vitatkozni lehet az úszószemüvegeknel az az orrnyereg. Létezik egy jó pár és választhatunk, a szerint, hogy kislánynak kell kisebb orral vagy férfiaknak markánsabb orral :-) Minden orrnyereg típusnak megvan a maga előnye és hátránya, és minden úszónak más és más felel meg. Az úszószemüvegeken a leggyakrabban az alábbi orrnyergek a használatosak.

Állítható orrnyereg

Ez a típus általában szilárdan hozzá van illesztve a szemüveghez és lehetséges néhány pozíciót állítani rajta. Az orrnyeregben található néhány barázda, melynek köszönhetően a lencsék közelíthetők vagy eltávolíthatók egymástól. Az állítható orrnyereg puha műanyagból készült és néhány fajtánál neoprén is található a nagyobb kényelemért.

Cserélhető orrnyereg

Ez a szemüvegeknek pont az a része, mely a szemüvegből nagyon könnyen kivehető és kicserélhető másra. Az előnye ennek a típusnak, hogy választható jó pár nagyság, melyek a csomagolás része. Alkalmas azoknak akiknek a szemeik közel állnak egymáshoz, vagy épp ellenkezőleg, távol állnak. Az egyes részei szilárd műanyagból vannak gyártva kisebb fogakkal a végén. Ezek az orrnyereg fogak hozzákapcsolódnak a lencsékhez. Tökéletesen illeszkednek és sehol sincs kitüremkedés.

Merev orrnyereg

Ezt a fajtát nem lehet állítani. Ez azt jelenti, hogy a lencsék közötti összekapcsolódás merev. A merev orrnyereg puha műanyagból készül vagy szilikonból és könnyen illeszkedik az archoz. Ez a típusú orrnyereg szinte összetörhetetlen, mely előnyt jelent a többi orrnyereggel szemben.

Van itt még egy dolog amit nem árt tudni, ha úszószemüveget szeretnénk választani. Itt találhatja a cikket a pántok típusairól.



További hasznos termékek