Hogyan válasszunk magunknak orrcsipeszt és füldugót

Úszódresszek, úszósapkák és szemüvegek. Ezzel a három dologgal vetitek magatokat leggyakrabban a vízbe. Lám most új dolgokat kaptunk az efektívebb  és színesebb edzésekhez. Ma a kínálatunkon füldugók, orrcsipeszek, apróbb segédeszközök vannak, melyekre gyakran rákérdeztek. Hogyha azok közzé tartoztok akiknek a fülük és orruk szárazon kell, hogy maradjon, olvassátok.

A füldugókkal kezdjük - mikor és hogyan segítenek?

Tudtátok, hogy a teniszkönyökön kívül más dolgok is kínozhatnak un. “úszó fül”? Az orvosok szájából hamarabb a “középfüllgyulladást” hallhatjátok, mely sokunkat kínoz. Hogya hajlamosabbak vagytok rá, a füldugók segítenek, hogy ne juthasson víz a fületekbe. A egészsegügyi oldalától eltekintve van itt még egy kérdés, a kényelem. Sokan nem szeretik ha a víz a fülbe jut edzések alatt és susog benne. Ezért bátran tanácsoljuk, ne féljetek kipróbálni! Az, hogy füldugóval nem úsznak élsportolók, nem jelenti azt, hogy szégyelnünk kéne úszómedencében hasznáni.

Figyelmeztetés a búvárkodás szerelmeseinek

Ha előszeretettel merültök a medence aljára, nem árt az óvatosság. Hogyha a fületekbe teszitek a füldugót, nem tudjátok efektíven kiegyenlíteni a nyomást és súlyos egészségügyi problémákat okozhat. Ezért a búvárok a klasszikus füldugókat hagyják otthon! Még egy figyelmeztetés - készüljetek fel rá, hogy a füldugók nem csak a vizet nem engedik át hanem a hangot sem. A füldugók ezáltal csendes és nyugodt edzést biztosít.

 

 

Melyiket válasszuk?

Azonnal egy megjegyzés a margóra - soha ne használj vízben “szárazföldi” füldugót, melyek hangtompításra lettek tervezve. Hab anyagból vannak, mely felszívja a vizet ezért medencébe egyáltalán nem alkalmas. Válasszatok speciális füldugókat úszásra, melyek ezeknek a kritériumokat kell, hogy eleget tegyenek.

  • egyszerű beillesztés

  • kényelmes viselet

  • megbízhatóság

  • jellegzetes szín - hogyha a füldugó kiesik, könnyen meglehessen találni

Itt találod a három legkedveltebb füldugót, inspirálódjatok:

Speedo BioFuse Aquatic - biztonságos ergonomikusan ívelt füldugó, melyet bátran ajánlunk kipróbálni mindenkinek. A legtöbbünkön tökéletesen áll és a sapkát könnyedén ráhúzhatjuk. A legkedveltebb a kínálatunkban.

Speedo Ergo Earplug - következő jól sikerült füldugó a Speedo márkától, mely jól illeszkedik és védelmet nyújt. Ha a medencében sapkát használtok, számoljatok vele, hogy nem tudjátok majd ráhúzni a füldugóra.

Mad Wave silikon - ha a füldugó nem és nem akar ülni a fülünkben, próbáljátok ki ezt - szilikonból vannak és formálhatóak.

Megyünk tovább - miért szerezz be orrcsipeszt?

Egy orr tele klóros vízzel, képes az úszást rendesen megutáltatni. Próbáld hát ki az orrcsipeszt.

Az allergiások mentőöve és mégtöbb móka a vidám lelkeknek

Ha úszás közben gyakran kínozza láz és torokfájás, mindenképp látogasson el kezelőorvosához és kérdezz rá a klór allergiára. Ez lehet a kiváltó ok és épp az orrcsipesz képes a klór allergiás embereken segíteni. Pont ezért szeretik meg a gyerekek és felnőttek is, akik szívesen játszanak a vízben - fordulásokat, vízben való úszás és stb. Valamikor az úszók is használják az orrcsipeszt, akik épp a helyes úszás technikát gyakorolják.

Az orrcsipesz az orrunkon logikusan azt jelenti, hogy a levegőt nem lélegezhetitek ki az orron keresztül, ezáltal csökken a teljesítmény. Ezt a segédeszközt ezért a verseny és kondíciós úszókon nem találjátok.

Helyes választás? Fontos a kényelem…

Jobb ha több féle orrcsipeszt próbálsz ki, mielőtt megvennéd. Az egyik a kisebb orra jó, másik inkább szélesebbre… Ezért jobb olyat választani, mely tökéletesen alkalmazkodik és szilárdan tart, de mégsem nyom.

Nálunk leginkább ezek a darabok mennek:

Speedo orrcsipesz - speedós orrcsipesz a szilikon párnáival rendkívül kényelmesek és biztonságosan tart az orron. Többfajta színben kapható.

Arena Nose Clip - ez a model az Arénától jól tart, erősebb a tartása és sok fajta tarka színből választhattok.

Speedo Competition orrcsipesz - ha már több csipeszt is próbáltál, de mégsem találtad meg a megfelelőt, próbáld ki ezt a modelt. Plaszt talpacskái dróttal vannak összekötve, melyek formálhatóak szükség szerint.

Mára itt a vége az orrcsipeszek és füldugók világából. Hogyan vagytok ti vele? Van már a készletetekben? Osszátok meg tapasztalataitokat kommentben itt vagy Facebook oldalunkon.

Köszönjük, barátaink, üdv a sportnak! Ancsa



További hasznos termékek