Ingyenes csere és visszaküldés 30 napon belül
Úszás kellékek legszélesebb választéka
Szakértők vagyunk és lelkes úszók vagyunk

Hogyan válasszunk magunknak orrcsipeszt és füldugót

Hogyan válasszunk magunknak orrcsipeszt és füldugót

Úszódresszek, úszósapkák és szemüvegek. Ezzel a három dologgal vetitek magatokat leggyakrabban a vízbe. Lám most új dolgokat kaptunk az efektívebb  és színesebb edzésekhez. Ma a kínálatunkon füldugók, orrcsipeszek, apróbb segédeszközök vannak, melyekre gyakran rákérdeztek. Hogyha azok közzé tartoztok akiknek a fülük és orruk szárazon kell, hogy maradjon, olvassátok.

A füldugókkal kezdjük - mikor és hogyan segítenek?

Tudtátok, hogy a teniszkönyökön kívül más dolgok is kínozhatnak un. “úszó fül”? Az orvosok szájából hamarabb a “középfüllgyulladást” hallhatjátok, mely sokunkat kínoz. Hogya hajlamosabbak vagytok rá, a füldugók segítenek, hogy ne juthasson víz a fületekbe. A egészsegügyi oldalától eltekintve van itt még egy kérdés, a kényelem. Sokan nem szeretik ha a víz a fülbe jut edzések alatt és susog benne. Ezért bátran tanácsoljuk, ne féljetek kipróbálni! Az, hogy füldugóval nem úsznak élsportolók, nem jelenti azt, hogy szégyelnünk kéne úszómedencében hasznáni.

Figyelmeztetés a búvárkodás szerelmeseinek

Ha előszeretettel merültök a medence aljára, nem árt az óvatosság. Hogyha a fületekbe teszitek a füldugót, nem tudjátok efektíven kiegyenlíteni a nyomást és súlyos egészségügyi problémákat okozhat. Ezért a búvárok a klasszikus füldugókat hagyják otthon! Még egy figyelmeztetés - készüljetek fel rá, hogy a füldugók nem csak a vizet nem engedik át hanem a hangot sem. A füldugók ezáltal csendes és nyugodt edzést biztosít.

 

 

Melyiket válasszuk?

Azonnal egy megjegyzés a margóra - soha ne használj vízben “szárazföldi” füldugót, melyek hangtompításra lettek tervezve. Hab anyagból vannak, mely felszívja a vizet ezért medencébe egyáltalán nem alkalmas. Válasszatok speciális füldugókat úszásra, melyek ezeknek a kritériumokat kell, hogy eleget tegyenek.

  • egyszerű beillesztés

  • kényelmes viselet

  • megbízhatóság

  • jellegzetes szín - hogyha a füldugó kiesik, könnyen meglehessen találni

Itt találod a három legkedveltebb füldugót, inspirálódjatok:

Speedo BioFuse Aquatic - biztonságos ergonomikusan ívelt füldugó, melyet bátran ajánlunk kipróbálni mindenkinek. A legtöbbünkön tökéletesen áll és a sapkát könnyedén ráhúzhatjuk. A legkedveltebb a kínálatunkban.

Speedo Ergo Earplug - következő jól sikerült füldugó a Speedo márkától, mely jól illeszkedik és védelmet nyújt. Ha a medencében sapkát használtok, számoljatok vele, hogy nem tudjátok majd ráhúzni a füldugóra.

Mad Wave silikon - ha a füldugó nem és nem akar ülni a fülünkben, próbáljátok ki ezt - szilikonból vannak és formálhatóak.

Megyünk tovább - miért szerezz be orrcsipeszt?

Egy orr tele klóros vízzel, képes az úszást rendesen megutáltatni. Próbáld hát ki az orrcsipeszt.

Az allergiások mentőöve és mégtöbb móka a vidám lelkeknek

Ha úszás közben gyakran kínozza láz és torokfájás, mindenképp látogasson el kezelőorvosához és kérdezz rá a klór allergiára. Ez lehet a kiváltó ok és épp az orrcsipesz képes a klór allergiás embereken segíteni. Pont ezért szeretik meg a gyerekek és felnőttek is, akik szívesen játszanak a vízben - fordulásokat, vízben való úszás és stb. Valamikor az úszók is használják az orrcsipeszt, akik épp a helyes úszás technikát gyakorolják.

Az orrcsipesz az orrunkon logikusan azt jelenti, hogy a levegőt nem lélegezhetitek ki az orron keresztül, ezáltal csökken a teljesítmény. Ezt a segédeszközt ezért a verseny és kondíciós úszókon nem találjátok.

Helyes választás? Fontos a kényelem…

Jobb ha több féle orrcsipeszt próbálsz ki, mielőtt megvennéd. Az egyik a kisebb orra jó, másik inkább szélesebbre… Ezért jobb olyat választani, mely tökéletesen alkalmazkodik és szilárdan tart, de mégsem nyom.

Nálunk leginkább ezek a darabok mennek:

Speedo orrcsipesz - speedós orrcsipesz a szilikon párnáival rendkívül kényelmesek és biztonságosan tart az orron. Többfajta színben kapható.

Arena Nose Clip - ez a model az Arénától jól tart, erősebb a tartása és sok fajta tarka színből választhattok.

Speedo Competition orrcsipesz - ha már több csipeszt is próbáltál, de mégsem találtad meg a megfelelőt, próbáld ki ezt a modelt. Plaszt talpacskái dróttal vannak összekötve, melyek formálhatóak szükség szerint.

Mára itt a vége az orrcsipeszek és füldugók világából. Hogyan vagytok ti vele? Van már a készletetekben? Osszátok meg tapasztalataitokat kommentben itt vagy Facebook oldalunkon.

Köszönjük, barátaink, üdv a sportnak! AncsaTovábbi hasznos termékek