Hogyan válasszunk tenyérellenállást?

A tenyérellenállások változatossá teszik az edzéseket, segít a technikák fejlesztésében és bizonyos izmok erősítésében.Tenyérellenállásoknak számos fajtája létezik, ezért jó tudni, melyik típushoz nyúljunk kezdő úszóként és melyikhez tapasztalt úszóként.

Ellenálló tenyérellenállások Mad Wave MW Paddles

A tenyérellenállások változatossá teszik az edzéseket, segít a technikák fejlesztésében és bizonyos izmok erősítésében.Tenyérellenállásoknak számos fajtája létezik, ezért jó tudni, melyik típushoz nyúljunk kezdő úszóként és melyikhez tapasztalt úszóként.

Finger Paddles (ujjhegy tenyérellenállások)

Ezek kisebb méretűek, csak a kéz ujjaira vannak felhúzva, és elsősorban arra szolgálnak, hogy jobban átérezzük a víz áramlását. Ezek a tenyérellenállások főleg a kezdőknek alkalmasak, mert méretükkel és formájukkal kevés energiát vesznek igénybe. Minden úszási stílushoz használhatók - pillangó, hát, mell és gyorsúszás.

Ujjhegy tenyérellenállás Speedo BioFuse Finger Paddles

Klasszikus ellenálló tenyérellenállások

A klasszikus tenyérellenállások minden bizonnyal a legismertebbek és leginkább használatosak. Többitől méreteiben, formájában és a kézhez való csatolásban különböznek. Legideálisabbak a felső végtagok erősítése. Ezek a tenyérellenállások az egész tenyerünkre terjednek ki, és 10% -kal nagyobbaknak kell lenniük, mint a kezünk. A kezdő úszóknak olyat kellene választaniuk, melyek több vízáteresztő nyílást tartalmaznak. Ezeknek a tenyérellenállásoknak kisebb az ellenállásuk, és ennélfogva kevésbé terhelik az ízületeket, és kevesebb erőt igényelnek.

Ellenálló tenyérellenállások Speedo Hand Paddles

Az ellenálló tenyérellenállások kötésinek típusai

Nem minden tenyérellenállást lehet többféleképpen megkötni, de ha igen, akkor kipróbálhatja azt, ami a legkényelmesebb az Ön számára. Egy kis inspiráció itt :-)

Antipaddle (anti-tenyérellenállások)

A hagyományos típusokkal ellentétben ezek az anti-tenyérellenállások csökkentik a kéz ellenállását a vízben. Segítenek a karok technikájának javításában. A karok a legoptimálisabb pozíciót keresik a lövéshez, és az úszót arra késztetik, hogy többet vegyék igénybe az alkart. Az anti-paddlesnek ívelt felülete van. Ezek a tenyéérellenállások ritkán használatosak, és általában rövid ideig használják őket.

Aqua kesztyű (úszókesztyű)

Az úszókesztyűket elsősorban aquaerobic-ra használják. Kevésbé alkalmasak úszásra, de kevésbé gyakoriak. A kesztyűk puha neoprénből készülnek, és az ujjak között úszómembránokat alakítanak ki, amelyek növelik a kéz ellenállását a vízben.

A tenyérellenállások használati utasítása

Lassan haladjon, ha először úszik velük, akkor előbb fontos, hogy hozzászokjon. A kezdőknek kisebb méretű tenyérellenállásokkal kellene kezdeniük, majd fokozatosan nagyobb méretűekre kell áttérniük (ha a cél az ellenállás növelése). Az intenzitás növelése érdekében ajánljuk a lábbójával való kombinációt. A lábak közé kell helyezni, így megakadályozza a rúgást, ezáltal fokozódik a karok munkája.



További hasznos termékek